Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coaliția a ajuns la un acord: Pensionarii cu venituri mai mici de 3.000 de lei vor primi ajutoare suplimentare

Coaliția a ajuns la un acord de principiu pentru creșterea punctului de pensie cu 12,5 procente. În plus, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei vor primi un ajutor suplimentar de 1.000 de lei.

Și pensionarii cu venituri mai mari vor primi ajutoare. Astfel, cei cu pensia până în 2.000 de lei primesc o sumă suplimentară de 800 de lei, iar cei cu pensia cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei vor beneficia de 600 de lei în plus.

Toate pensiile pe bază de contributivitate vor crește cu 12,5% de la 1 ianuarie. Liderii coaliției au făcut acest anunț pe Facebook, la finalul ședinței comune.

Ce sprijin vor primi pensionarii cu venituri mici

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat și un sprijin suplimentar pentru cei cu pensii mici: 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că pensionarii care au peste 60 de ani și pensii mai mici de 2.000 de lei vor primi un sprijin de 1.400 de lei împărțit în două tranșe semestriale pentru plata facturilor pentru energie.

Liderii coaliției au anunțat că va continua programul de sprijin pentru oamenii care au pensii mai mici de 1700 de lei. Aceștia vor primi in continuare vouchere sociale de 250 de lei, o dată la două luni.

PSD: Cele mai mari creşteri vor fi la pensionarii cu veniturile cele mai mici

Totodată, social-democrații spun că adoptarea unei creşteri diferenţiate a veniturilor pensionarilor va aduce, în 2023, cu până la 45% mai mulţi bani "în buzunarele celor care fac parte din categoriile cele mai vulnerabile".

"Reuşita PSD de a convinge Coaliţia de guvernare să adopte o creştere diferenţiată a veniturilor pensionarilor va aduce, în 2023, cu până la 45% mai mulţi bani în buzunarele celor care fac parte din categoriile cele mai vulnerabile.

Se confirmă astfel că decizia PSD de a intra la guvernare produce rezultate pozitive pentru cetăţenii cei mai afectaţi de creşterea preţurilor.

Dincolo de cifrele dezbătute în Coaliţie, este cert că această dezbatere privind majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor, în baza principiului solidarităţii, nu ar fi avut loc dacă PSD nu ar fi fost la guvernare. Cele mai mari creşteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile cele mai mici", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE