Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciucă îi îndeamnă pe olimpici să revină în România după ce vor studia în străinătate: ”Să vă gândiţi de unde aţi plecat”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj pentru elevii olimpici care merg să studieze în străinătate, în cadrul unui eveniment desfășurat la Teatrul Naţional "I. L.Caragiale"

Nicolae Ciucă a participat marţi, la Teatrul Naţional "I. L.Caragiale" din Bucureşti, la o festivitate de premiere a elevilor laureaţi la olimpiadele internaţionale, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor de învăţământ din care provin.

El i-a îndemnat pe elevii care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale şi care aleg să studieze în străinătate să nu uite de unde au plecat şi se întoarcă în România, scrie Agerpres.

Nicolae Ciucă: "Vreau să exprim un gând despre viitorul dumneavoastră. Cu certitudine aveţi o traiectorie foarte bine stabilită şi v-aţi identificat şi şcolile, poate şi din ţară, dar cred că majoritatea dintre dumneavoastră gândiţi să vă duceţi pentru desăvârşirea educaţiei personale şi pentru desăvârşirea profesională să studiaţi în cele mai de valoare instituţii de învăţământ superior din Europa şi din lume, ceea ce nu este rău deloc. Un lucru vreau să vă cer - după ce terminaţi, să vă gândiţi de unde aţi plecat, să vă întoarceţi şi, împreună, să punem umărul la tot ce înseamnă dezvoltarea României”.

Nicolae Ciucă a subliniat importanța tinerilor de azi pentru viitorul țării.

Nicolae Ciucă: ”România are potenţial, dumneavoastră sunteţi potenţialul României, colegii dumneavoastră, generaţia dumneavoastră este cea pentru care noi astăzi trebuie să luăm decizii şi cea cu care trebuie să discutăm ce se va întâmpla cu România de mâine. Dincolo de potenţial, România a ajuns la un nivel destul de aproape de media europeană, suntem la 80%, dar prin tot ceea ce veţi face dumneavoastră şi colegii dumneavoastră cu certitudine România va ajunge acolo unde ne este hărăzit, dar mai ales acolo unde o ducem noi prin acţiunea noastră şi deciziile noastre", le-a transmis Ciucă olimpicilor”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE