Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Citigroup dă afară peste 20.000 de angajați. Banca americană a înregistrat cele mai mari pierderi de la criza din 2008

Citigroup, una dintre cele mai cunoscute bănci din Statele Unite, urmează să concedieze cel puțin 20.000 de angajați, adică 10 la sută din personal.

Este cea mai amplă concediere de la criza financiară din 2008. Banca americană a înregistrat cel mai dezastruos trimestru din ultimii 14 ani, iar concedierile vor avea loc în următorii doi ani.

Acţiunile băncii, care a derulat un efort pe mai mulţi ani pentru a reduce birocraţia, a creşte profiturile şi a stimula preţul titlurilor, care a rămas în urmă faţă de alte bănci, au scăzut cu peste 1%.

”Trimestrul patru a fost foarte dezamăgitor. Ştim că 2024 este critic”, a declarat CEO-ul Jane Fraser analiştilor.

Banca îşi va reduce forţa de muncă globală de 239.000 cu 20.000 până în 2026, inclusiv disponibilizările efectuate în reorganizarea sa radicală, a declarat directorul financiar Mark Mason reporterilor.

De asemenea, Citi se aşteaptă să nu mai includă 40.000 de locuri de muncă atunci când va desprinde şi va lista divizia mexicană de consum Banamex, într-o eventuală ofertă publică iniţială.

Conducerea instituției a anunțat o pierdere de 1,8 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, în mare parte din cauza unor fonduri destinate restructurării, a instabilității din Rusia, dar și a devalorizării monedei naționale din Argentina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE