Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci zile de concerte live în Piața Constituției. Programul complet al spectacolelor din minivacanța de 1 decembrie

O serie de concerte vor avea loc în Piața Constituției, de Sfântul Andrei și 1 decembrie. Vor fi cinci zile de muzică live, iar fanii fotbalului vor putea urmări meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar pe ecranele special amenajate.

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că spectacolele vor fi organizate chiar în zona în care se desfășoară și Târgul de Crăciun, începând de miercuri seara.

„Îi invit pe bucureșteni la Târgul de Crăciun unde începe de astăzi seria de concerte care include colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop sau artişti instrumentişti”, a scris edilul Capitalei, pe Facebook.

Concerte live în Piața Constituției. Andra și Nicolae Voiculeţ, printre artiștii care vor urca pe scenă

Concertele vor începe de la ora 19.30, iar pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca artişti precum Andra, Nicolae Voiculeţ, Lupii lui Calancea, Cezar Ouatu, Lavinia Goste, Corul de Copii Radio, Felicia Filip, dirijorul Marius Zorilă şi Orchestra Naţională „Valahia”.

30 Noiembrie – Prima seară de concerte de la Târgul de Crăciun Bucureşti - este deschisă de Andra, cu un concert special.

„Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită pe acorduri de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor interpreta melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot.

Nicolae Voiculeţ va veni în faţa publicului din Piaţa Constituţiei în seara de 2 decembrie, cu un program de doine şi colinde intitulat «Sus la înaltul Cerului»”, a precizat Nicușor Dan.

Spectacole și muzică de Crăciun, sâmbătă și duminică la Târgul de Crăciun

„Sâmbătă, 3 decembrie, cântecele vechi româneşti vor fi reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de LUPII lui Calancea, într-un concert în care vor îmbina pasaje clasice cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane.

Seara de 4 decembrie îi va aparţine artistului crossover Cezar Ouatu care va susţine un concert de pop-operă alături de Ascendis Choir.

Programul artistic din minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie este completat de momente vesele aduse în Piaţa Constituţiei de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet. De asemenea, muzica de Crăciun va răsuna în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care şi Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos”, a mai spus edilul Capitalei.

Ecrane speciale pentru meciurile CM Qatar 2022, în Piața Constituției

Pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei. Meciurile vor fi difuzate în afara programului artistic.

Seria spectacolelor va continua cu o seară specială de Sfântul Nicolae, marţi 6 decembrie, cu Felicia Filip, în calitate de invitat special.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE