Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Peste 9.000 de pelerini aşteaptă să se închine la moaştele Sf. Parascheva. 17.000 s-au închinat deja

  • Aproximativ 9.000 de persoane stau, sâmbătă, la un rând de câţiva kilometri aşteptând să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă în această dimineaţă pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane, potrivit Agerpres.
  • La rândul format pe străzile din spatele Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt aproximativ 9.000 de persoane.
  • În perioada 7-15 octombrie la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi sunt aşteptaţi să vină aproximativ 300.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

Citiți mai multe despre pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva. 

Prima rachetă europeană, 100% privată, a fost lansată cu succes. Zborul a durat 306 secunde

  • Compania spaniolă PLD Space a lansat cu succes, la primele ore ale zilei de sâmbătă, din sud-vestul Spaniei, racheta sa reutilizabilă Miura-1. Evenimentul reprezintă prima lansare 100% privată a unei rachete din Europa şi suscită speranţe pentru ambiţiile spaţiale europene afectate de eşecuri. 
  • Racheta Miura-1, denumită după o rasă de tauri de luptă, are o înălţime echivalentă cu cea a unei clădiri cu trei etaje şi poate suporta o încărcătură de 100 de kilograme.
  • Zborul a durat 306 secunde. Înălţimea maximă atinsă, de 46 de kilometri, a reprezentant doar jumătate din altitudinea la care sperau să ajungă conducătorii misiunii, potrivit space.com.

Aflați mai multe infromații despre încercările Europei de a dezvolta capacităţi pentru trimiterea în spaţiu a sateliţilor de dimensiuni mici.  

Țările se tem de invazia de ploşniţe la Paris. Italia, Belgia și Germania sunt în alertă, iar Algeria a luat măsuri preventive

  • Mai multe țări se tem că ploșnițele de pat care le dau mari bătăi de cap francezilor ar putea ajunge și la ele. Italia, Belgia și Germania sunt în alertă, iar Algeria a luat deja măsuri preventive.
  • Britanicii, în schimb, spun că deja insectele au trecut Canalul Mânecii, cu mașinile care fac legătura cu Franța.
  • Acum un an, apartamentul lui Harry Robertson a fost infestat cu ploșnițe de pat. Tânărul spune că este traumatizat și în ziua de astăzi.

Citiți mai multe despre măsurile pe care le iau statele europene împotriva invaziei ploșnițelor. 

De la sirene la mesaje text: De ce avertizările de vreme extremă de tip Ro-Alert sunt mai necesare ca niciodată

  • Avertizările timpurii salvează vieți. Zeci de mii de astfel de avertismente au fost transmise în ultimul secol, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale.
  • Pe măsură ce acestea s-au îmbunătățit, numărul de decese cauzate de fenomene legate de vreme, climă și apă a scăzut dramatic din 1970.
  • În luna iulie a acestui an, Franța a trimis pentru prima dată alerte meteorologice de urgență în timpul furtunilor.

Aflați mai multe despre cum putem primi avertismente despre fenomenele meteorologice extreme.

Proiect: Mașinile șoferilor care refuză testările pentru alcool și antidrog, ridicate. Polițiștii pot folosi probe audio-video de la alți șoferi

  • Ministerul de Interne propune majorarea pedepselor pentru stimularea consumului de droguri și pentru publicitatea etnobotanicelor.
  • De asemenea, consumul de droguri în spitale, școli, universități sau închisori va deveni circumstanță agravantă.
  • Mașinile folosite de traficanții de droguri vor fi confiscate, iar polițiștii vor fi obligați să testeze șoferii, dacă apar în evidențe ca fiind consumatori de droguri sau alcool.

Aflați mai multe despre măsurile pe care le au în vedere autoritățile pentru a stopa traficul de droguri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE