Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii din Hroza și Harkov, în doliu. O misiune ONU va ajunge în regiune pentru a investiga atacurile ruse

Rusia a atacat din nou un port din regiunea Odesa, potrivit administratorului regional, Oleg Kiper. Forțele Moscovei au ucis, de asemenea, zeci de civili în atacurile din Harkov și Hroza. O misiune ONU va ajunge în regiune pentru a investiga atacurile. 

Echipa de investigație a ONU urmează să ajungă în satul Hroza din estul Ucrainei, unde cel puțin 52 de persoane au fost ucise într-un atac aerian rusesc. În discursul său de seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că, odată cu venirea iernii, loviturile Rusiei asupra infrastructurii civile se vor intensifica.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”În această iarnă, teroriștii ruși vor încerca din nou să ne distrugă sistemul energetic. Ei nu pot accepta ideea că Ucraina nu va fi cucerită. Dar vor încerca să ne atace și să facă totul pentru ne ocoli apărarea. Pentru a putea avea succes în aceasta iarnă, este esențial să depășim toate dificultățile și să asigurăm protecție poporului nostru.”

În Harkov, armata ucraineană a încheiat operațiunea de salvare în urma atacului rusesc. Cel mai recent bilanț confirmat arată că au fost uciși doi oameni: un băiat de 10 ani și bunica sa. Alte 30 de persoane au fost rănite. Autoritățile trebuie să găsească adăpost pentru 17 familii, care au rămas fără case în urma bombardamentelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE