Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Turcia, vocea opusă din NATO. Ankara acuză Israelul de crime de război și cere crearea unui stat palestinian

  • Războiul dintre Israel și organizația militantă Hamas din Fâșia Gaza a provocat, se pare, o fisură în interiorul celei mai puternice alianței militare din lume - NATO.
  • Turcia, cea mai mare forță militară a NATO din Orientul Mijlociu, condamnă dur acțiunile Tel Aviv-ului, iar declarațiile, uneori amenințătoare, ale președintelui Recep Tayyip Erdogan provoacă îngrijorări în rândul partenerilor.
  • Într-un recent discurs ținut în Parlament, Erdogan a numit organizația Hamas drept mișcare de eliberare națională, în opoziție cu principalii săi aliați - SUA și țările europene – care consideră gruparea palestiniană drept una teroristă.

Citește mai multe despre acuzațiile Turciei asupra Israelului.

Lista măsurilor fiscale care intră în vigoare în noiembrie: noi taxe și impozite, limitarea plăților cash

  • Legea austerității, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament, intră pe 1 noiembrie în vigoare.
  • Se elimină o parte dintre facilitățile fiscale și se introduc taxe noi. Guvernul spune că trebuie să ia aceste măsuri pentru a reduce deficitul bugetar.
  • De asemnea, Guvernul a cerut Comisiei Europene să accepte o nouă țintă de 5,5%.

Citeșe mai mult despre lista completă a măsurilor fiscale care intră în vigoare în noiembrie.

Inflația din zona euro, cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. În octombrie a coborât la 2,9%

  • Inflația din zona euro a înregistrat o scădere peste aşteptări, la 2,9% în octombrie, potrivit biroului de statistică al UE, fiind și cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, relateaza Agerpres.
  • Potrivit unei estimări preliminare publicate marţi de Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut până la 2,9% în luna octombrie 2023, de la un nivel de 4,3% în luna septembrie şi 5,2% în luna august.
  • Cifra anunţată de Eurostat este mai bună decât estimările analiştilor, care mizau pe o diminuare a inflaţiei până la 3%.

Citește mai multe despre estimările făcute de Eurostat în ceea ce privește inflația.

Loc pentru rugăciune în Parlamentul României. Nicolae Ciucă vrea să construiască o capelă

  • La întâlnirea din Parlament denumită "Mic Dejun cu Rugăciune", Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a angajat să ofere sprijin pentru înființarea primei capele destinate rugăciunii în cadrul Parlamentului României.
  • Evenimentul ”Mic Dejun cu Rugăciune” este organizat anual în Parlament, după modelul american consacrat încă din 1920, la care au mai participat ambasadori, reprezentanții tuturor cultelor religioase, reprezentanții societății civile, senatori și deputați.
  • Nicolae Ciucă a subliniat că în timpul misiunilor sale în afara țării, în calitate de general, a contribuit personal la construirea lăcașelor de rugăciune alături de colegii săi.

Citește mai mult despre propunerea făcută de Nicolae Ciucă.

Amendă de 35 de milioane de euro pentru proprietarul terenului retrocedat din Parcul IOR

  • Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Poliţia Locală a aplicat o amendă de 35 milioane de euro proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR.
  • Edilul a explicat că sancțiunea a fost aplicată în baza unui articol din Legea 24/2007 care penalizează schimbarea destinaţiei sau reducerea suprafeţei spaţiului verde.
  • Şeful Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, Eduard Valentin Stroe, a precizat că amenda a fost aplicată în urma constatării diminuării spaţiului verde pe o suprafaţă de 8.738 de metri pătraţi.

Citește mai mult despre sancțiunile aplicate de Poliția Capitalei proprietarului terenului retrocedat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE