Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ce presupune modelul finlandez de apărare care ar urma să fie aplicat de UE

  • Comisia Europeană vrea să aplice la nivelul Uniunii modelul de apărare al Finlandei în faţa Rusiei.
  • Acesta presupune o strategie de apărare ce implică toată populația, astfel încât oamenii să fie pregătiți să facă față oricărui tip de ameninţări, nu doar de natură militară, ci şi atacuri cibernetice sau dezastre naturale.
  • De altfel, securitatea şi apărarea reprezintă un subiect central pe masa liderilor europeni, în contextul publicării recente de către Comisia Europeană a Strategiei privind industria europeană de apărare şi a programului asociat de investiţii în apărare.

Citește mai multe despre modelul finlandez de apărare.

Salariul pe care îl va avea Kylian Mbappe la Real Madrid. Doar bonusul ar fi de 100 de milioane de euro

  • După mai mulți ani de discuții, controverse și negocieri, Kylian Mbappe (25 de ani) a ajuns la un acord cu Real Madrid.
  • Starul lui PSG se va transfera la madrileni la finalul acestui sezon, din postură de jucător liber de contract.
  • Dacă la parizieni atacantul primea, în total, 72 de milioane de euro anual, Real Madrid îl va remunera cu o sumă mai mică.

Citește mai multe despre salariul lui Kylian Mbappe.

Klaus Iohannis cere UE sprijin pentru Chișinău. ”Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”

  • Președintele Klaus Iohannis a declarat că ”Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea rusă după Ucraina” și va transmite liderilor europeni reuniți la Consiliul European că ”siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”.
  • Klaus Iohannis a evidențiat că sprijinirea Ucrainei reprezintă una dintre priorități la nivel european.
  • ”Cel mai important subiect de departe este Ucraina. Voi insista pe urgență sprijinului militar și pe necesitatea de a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat aici la Consiliu.

Citește mai multe despre declarațiile lui Klaus Iohannis.

SUA oferă Intel un ajutor de aproape 20 de miliarde de dolari. Zeci de mii de locuri de muncă, create pentru a sprijini dezvoltarea IA

  • Casa Albă a prezentat miercuri un pachet de subvenții în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari, ceea ce ar permite companiei americane Intel să crească producția de semiconductori, componente esențiale în cursa pentru supremația dezvoltării inteligenței artificiale.
  • Aceasta este cea mai mare sumă pe care o alocă Administrația de la Washington, sub conducerea președintelui Joe Biden, pentru a contracara putere Chinei în această industria în plină dezvoltare, în ultimii ani.
  • Joe Biden a făcut acest anunț în timpul unei vizite efectuate în Arizona.

Citește mai multe despre ajutorul oferit de SUA companiei Intel.

Sondaj: Mai mult de jumătate dintre moldoveni își doresc ca țara lor să adere la Uniunea Europeană

  • Mai mult de jumătate dintre moldoveni își doresc ca țara lor să adere la Uniunea Europeană.
  • Iar, dacă vorbim despre situația generală din Republica Moldova, pentru acest an, moldovenii se arată oarecum optimiști, spune un studiu recent.

/Întrebați despre situația generală a Republicii Moldova în acest an, 35% dintre participanții la acest studiu consideră că va fi mai bine decât anul trecut.

Citește mai multe despre sondajul din Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE