Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis cere UE sprijin pentru Chișinău. ”Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ”Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea rusă după Ucraina” și va transmite liderilor europeni reuniți la Consiliul European că ”siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”.

Klaus Iohannis a evidențiat că sprijinirea Ucrainei reprezintă una dintre priorități la nivel european.

”Cel mai important subiect de departe este Ucraina. Voi insista pe urgență sprijinului militar și pe necesitatea de a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat aici la Consiliu.

România va continua să acorde asistență pe toate dimensiunile în special pe palier umanitar, militar și în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene sau a produselor agricole”, a afirmat președintele României.

Klaus Iohannis: ”Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea rusă după Ucraina”

De asemenea, șeful statului a evidențiat că ”menținerea sprijinului european rămâne fundamentală și pentru Republica Moldova”.

Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea rusă după Ucraina. Problemele se acumulează foarte mult în Moldova.

Voi evidenția că Republica Moldova traversează o perioadă preelectorală complexă și se confruntă cu amenințări hibride chiar fără precedent. Este esențial să o sprijinim. Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”, a afirmat Iohannis.

România va participa la întărirea apărării UE

”În tot acest tablou complex, voi insista asupra importanței Mării Negre, zonă cu valențe multiple pentru securitatea în sine a Europei, cât și pentru securitatea alimentară. (...)

Vom aborda un subiect extrem de important - securitatea și apărarea europeană. Vom discuta despre propunerile recente ale Comisiei Europene privind consolidarea industriei europene de apărare.

Voi evidenția că România va participa activ și constructiv la acest efort. Demersurile de întărire a apărării europene trebuie întreprinse în deplină complementaritate cu NATO care rămâne pentru UE un partener fundamental în asigurarea securității pe întreg continentul european”, a concluzionat Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE