Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Panouri fotovoltaice, instalate pe acoperișurile a sute de blocuri din București. Zonele în care se investesc bani din PNRR

  • Primăria Sectorului 4 a anunțat că a început săptămâna aceasta instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirile reabilitate cu fonduri din Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
  • De asemenea, Primăria Sectorului 3 mizează pe astfel de investiții, pe fondul creșterii costurilor la energie.
  • Principalul avantaj al instalării de panouri fotovoltaice pe blocuri este transformarea energiei solare în electricitate, ceea de reduce dependența de surse tradiționale de energie.

Vezi cât costă instalarea de panouri fotovoltaice în București.

Surse: Nicolae Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară pentru a aproba ordonanțele adoptate la solicitarea protestatarilor

  • Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a convocat sesiune extraordinară, luni, pentru a adopta ordonanţele adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, la solicitarea protestatarilor.
  • După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate.
  • Actele normative vizează marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice, făcând parte din revendicările protestatarilor.

Află mai multe detalii despre sesiunea extraordinară a Senatului, convocată de Nicolae Ciucă.

Joe Biden, discuție de 40 de minute cu Benjamin Netanyahu, despre soluția celor două state. Proteste la casa premierului israelian

  • Președintele american Joe Biden a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre posibile soluții pentru crearea unui stat palestinian independent, sugerând că o cale ar putea implica un guvern palestinian nemilitarizat.
  • Este prima convorbire telefonică a celor doi, în decurs de o lună.
  • Anterior, premierul israelian a respins ideea coexistenţei, în viitor, a Statului Israel împreună cu unul palestinian.

Citește mai multe detalii despre discuția purtată de Joe Biden cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Cum manipulează Rusia mediul online: crearea de diviziuni sociale, răspândirea de teorii ale conspirației, propagandă populistă

  • Crearea de diviziunile sociale, răspândirea de teorii ale conspirației și publicitatea în favoarea politicilor populiste sunt puse la cale de Rusia și alte state ostile, precum China sau Iran, pentru a arunca în haos lumea democratică , se arată într-un raport al organizației Global Government Forum.
  • Organizația a făcut o analiză despre posibile interferențe ale unor puteri străine în alegerile din Occident (din Uniunea Europeană și Statele Unite, în special), în contextul în care peste două miliarde de oameni vor merge la vot în acest an.
  • Una din metodele rusești de dezbinare a societăților occidentale o reprezintă întreținerea de așa-numite ”războaie culturale”, adică polarizarea unor opinii extreme despre probleme sociale, economice, politice și culturale din interiorl unor state occidentale.

Află mai multe detalii despre cum manipulează Rusia mediul online.

Țările baltice, acord pentru o linie de apărare comună la granița cu Rusia și Belarus

  • Statele baltice au semnat un acord pentru a crea o linie de apărare comună.
  • Demersul are scopul de a consolida Flancul Estic al NATO, la granița cu Rusia și Belarus.
  • Analiștii de la Institutul de Studii de Război din SUA au subliniat că președintele rus Vladimir Putin a intensificat recent inițiativele Kremlinului care ar putea provoca viitoare escaladări împotriva statelor baltice.

Citește în detaliu ce implică acordul pentru o linie de apărare comună, încheiat de țările baltice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE