Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Vouchere pentru energie. Guvernul anunță prelungirea măsurii de sprijinire a persoanelor vulnerabile

  • Aproape două milioane de persoane vor beneficia de vouchere pentru energie și în anul 2024, în condițiile în care Guvernul ia în calcul prelungirea măsurii prin care sprijină gospodăriile vulnerabile.
  • Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat joi că, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Comisiei Europene, Guvernul a obținut acordul pentru prelungirea valabilității cardurilor de energie până în martie 2024.
  • Nu mai puțin de 1,5 milioane de familii au achitat facturi prin cardurile de energie, în valoare totală de 352 milioane lei, a anunțat la începutul lunii iunie, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) de la acea vreme.

Citește mai mult despre valabilitatea voucherelor de energie.

China este de acord să discute cu SUA despre controlul armelor nucleare. Când ar putea avea loc negocierile

  • China a fost de acord să poarte discuţii pentru controlul armelor nucleare cu Statele Unite săptămâna viitoare, primele după cele avute în perioada administraţiei Obama, a informat miercuri Wall Street Journal, transmite Reuters.
  • Discuţiile au ca scop evitarea unei curse periculoase a înarmărilor între Statele Unite, China şi Rusia, dar nu constituie începutul unor negocierir formale privind limitele armelor nucleare, a raportat Jurnalul.
  • Un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta din partea Reuters.

Citește mai mult despre acordul dintre China și SUA pentru a discuta despre controlul armelor nucleare

Cea mai frumoasă pisică din lume, în studioul Euronews România. Stăpânul lui Elros: ”Fiecare pisică are alături un om care are grijă de ea”

  • O pisică din România a câștigat titlul de cel mai frumos motan din lume. Elros este un mascul în vârstă de trei ani și opt luni din rasa gigant Maine Coon.
  • A câştigat cea mai dificilă categorie din cadrul concursului internațional desfășurat în Strasbourg, Franța. „World Winner '23 International Champion RO Panco's Erlos”- căci aceasta este noua sa titulatură - a avut o concurență serioasă. S-a remarcat din cele peste 1.300 de pisici venite din toată lumea.
  • Cel mai frumos motan din lume a venit în platoul Euronews alături de Yann Panco, stăpânul său.

Citeșe mai mult despre povestea lui Elros.

Preţurile alimentelor în UE au continuat să crească în 2023. Ce produse au înregistrat cele mai mari scumpiri

  • După creşterile substanţiale înregistrate în 2022, preţurile alimentelor în Uniunea Europeană au continuat să crească şi în 2023, chiar dacă la unele produse creşterile au fost mai lente decât în 2022, arată datele publicate joi de Eurostat.
  • Conform acestor date, în luna septembrie 2023, preţurile la ouă, unt şi cartofi în UE au fost mai mari decât în lunile ianuarie 2021 şi ianuarie 2022, dar nu la fel de mari ca în lunile precedente, în timp ce preţurile la uleiul de măsline au crescut constant.
  • În luna septembrie 2023, preţurile la uleiul de măsline în UE erau cu 75% mai mari decât în luna ianuarie 2021. În luna ianuarie 2022 preţurile erau deja mai mari cu 11% decât în luna ianuarie 2021, iar în perioada cuprinse între luna septembrie 2022 şi luna septembrie 2023, preţurile la uleiul de măsline au înregistrat o creştere dramatică.

Citește mai mult despre creșterea prețurilor la alimente, în UE.

Ce buget vrea coaliția de guvernare după gaura bugetară. România trebuie să închieie anul cu un deficit mai mic de 5% din PIB

  • Coaliția PSD-PNL a stabilit astăzi, în linii mari, principiile pe care va fi construit bugetul statului în 2024. Vor avea prioritate domenii precum educația sau agricultura.
  • De asemenea, premierul Marcel Ciolacu își dorește să aloce mai mulți bani pentru proiecte și investiții.
  • Timp de mai bine de două ore au discutat liderii coaliției despre legea bugetului de anul viitor. Își doresc cei din PSD și PNL ca până începe vacanța parlamentară legea să treacă atât de Guvern cât și de Parlament și să meargă la președinte pentru promulgare cum s-a întâmplat și cu legea bugetului pentru acest an.

Citește mai mult despre planurile coaliției de guvernare cu privire la bugetul pe 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE