Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

China a ordonat Apple să șteargă WhatsApp şi Threads din App Store. Motivul invocat de Beijing

Compania Apple a anunțat vineri că a eliminat aplicațiile WhatsApp şi Threads, parte a platformelor Meta, din App Store, la solicitarea Chinei. Guvernul de la Beijing a făcut această solicitare, invocând probleme de securitate națională, relatează agenția Reuters.

În schimb, Facebook, Instagram și Messenger erau în continuare disponibile în magazinul de aplicații al Apple. De asemenea, alte aplicații dezvoltate de companii occidentale, inclusiv Youtube și X, pot fi în continuare descărcate, notează sursa citată.

Citește mai multe despre China care a ordonat Apple să șteargă WhatsApp şi Threads din App Store.

Fructele de mare sunt sau nu produse de post? Recomandarea BOR: Se consumă în zilele cu ”dezlegare” la pește

Sunt sau nu permise fructele de mare în perioada postului? În timp ce unii consideră că acestea se încadrează în categoria produselor de pește, alții spun că datorită lipsei sângelui acestea pot fi încadrate în categoria produselor de post. Euronews Romania a solicitat un răspuns oficial din partea Bisericii Române.

Fructele de mare sunt asimilate consumului de pește în post, deci ele se consuma în zilele cu «dezlegare» la pește, duminica sau în alte zile de sărbătoare. Ele pot fi desigur permise celor cu anumite afecțiuni care fragilizează organismul, persoanelor bolnave sau adolescenților cu binecuvântarea duhovnicului.

Află dacă fructele de mare sunt sau nu produse de post.

EXPLAINER: Cum s-a ajuns la un conflict Israel - Iran. Filmul evenimentelor

Israelul a dat replica Iranului în noaptea dinspre joi spre vineri, ca urmare a atacului iranian din 12 aprilie. Însă și acel atac cu 300 de rachete și drone a venit, după cum spuneau iranienii, ca urmare a faptului că Israelul a atacat consulatul iranian din Damasc (Siria).

În tot acest timp, experții se temeau că există riscul ca acest conflict să se transforme într-unul la nivel regional, cu implicații mari în tot Orientul Mijlociu.

Vezi cum s-a ajuns la un conflict Israel – Iran.

Trend periculos: Ulei de măsline, pe stomacul gol. Ce spun nutriționiștii

Cura cu ulei de măsline pe stomacul gol. Este noul trend controversat care circulă pe platformele de socializare.

Mulți creatori de conținut a căror specializare este incertă le recomandă oamenilor să beau un shot de ulei de măsline dimineața ca să-și îmbunătățească sănătatea. Medicii susțin însă că acest obicei aduce doar calorii în plus și nu este recomandată persoanelor cu probleme digestive.

Citește mai multe despre uleiul de măsline, pe stomacul gol.

Donald Trump cere liderilor europeni mai mulți bani pentru Ucraina. ”Mişcă-te, Europa!”

Fostul președinte american Donald Trump, candidat al Partidului Republican la Casa Albă, a cerut Europei să se ”miște” și să aloce mai multe fonduri pentru Ucraina, care are nevoie urgentă de apărare antiaeriană suplimentară pentru a respinge invazia rusă.

”Cum se face că Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!", a scris Donald Trump pe rețeaua sa, TruthSocial, conform Agerpres.

Statele Unite sunt principalul susținător militar al Ucrainei, iar Congresul american ia în calcul, în prezent, votarea unui nou pachet în valoare de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, cu toate că este contestat vehement de reprezentanții republicani, apropiați de Donald Trump.

Citește mai multe despre Donald Trump care le cere liderilor europeni mai mulți bani pentru Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE