Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

ANALIZĂ: ”Breaking Defense”: În Ucraina se intensifică războiului electronic și duelul între dronele kamikaze

  • Linia vizibilă a frontului din Ucraina nu a avansat semnificativ, dar deasupra tranșeelor și câmpurilor minate, o permanentă bătălie invizibilă se duce în zona războiului electronic.
  • În analiză se arată că ambele părți ale conflictului au investit masiv în bruiaj și în diversiune pe frecvențele radio cu scopul de a păcăli inamicul, a direcționa greșit rachetele și a doborî dronele kamikaze.
  • Experții NATO în război electronic, citați de Breaking Defense, estimează că, pentru a rămâne eficientă, atât rușii cât și uicrainenii sunt obligați să își actualizeze și să își îmbunătățească tehnologia la fiecare opt săptămâni.

Citește mai mult despre războiul electronic din Ucraina.

Bani mai puțini pentru proiectele verzi. Guvernul reduce subvențiile pentru mașinile electrice și panouri fotovoltaice

  • Drumul spre energia verde sau spre o reducere a poluării în trafic va deveni mai anevoios, pentru că Guvernul a diminuat drastic bugetul pentru proiectele Rabla Plus și Casa Verde.
  • Valoarea tichetelor pentru mașinile electrice a fost redusă cu mai mult de jumătate.
  • De asemenea, și subvenția pentru cei care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice va scădea de la 20 de mii la 10 mii de lei.

Află mai multe despre decizia Guvernului de a reduce subvențiile pentru mașinile electrice.

Turul târgurilor de Crăciun din București. Ce poți găsi dacă ajungi în Piața Constituției, Drumul Taberei sau Hala Laminor

  • Anul acesta, Bucureștiul găzduiește trei târguri de Crăciun: în parcul Drumul Taberei, Piața Constituției și în Hala Laminor.
  • Aventura noastră a pornit în West Side Christmas Market. Aflat la a doua ediție, târgul, organizat de UNTOLD UNIVERSE, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, transformă Parcul Drumul Taberei într-un orășel de poveste care atrage turiști din toate colțurile lumii.
  • Printre atracțiile din parc se numără patinoarul, caruselul colorat, roata panoramică, înaltă de 33 de metri, trenulețul, dar și Căsuța lui Moș Crăciun, alături de Atelierul Spiridușilor.

Află mai multe detalii despre târgurile de Crăciun din București.

În patria verzei de Lungulețu: România e în primii trei producători de varză din Europa

  • Câteva zile ne mai despart de mesele pline de bunătăți și, probabil, nu e meniu din care să lipsească sărmăluțele ori salata de varză, fie ea murată sau crudă.
  • România e în primii trei producători de varză din Europa. La Lungulețu, chiar dacă seceta le-a afectat producția, oamenii au o problemă și mai mare cu piețele de desfacere.
  • Cum sezonul murăturilor a trecut și depozite nu prea sunt, mulți producători se tem că vor fi nevoiți să arunce varza pe care nu au reușit să o vândă.

Citește mai mult despre producătorii români de varză.

Muzica din magazine ne-ar îndemna să facem mai multe cumpărături. Cântecele care aduc profit

  • Ești în mall, vrei să cumperi cadouri pentru cei dragi și o auzi pe fundal pe Mariah Carey, care spune, an de an, parcă tot mai convingător, All I Want for Christmas is You.
  • Îți place melodia asta, începi automat să fredonezi și, deși erai pe picior de plecare, decizi să mai dai o tură prin magazine, poate mai iei ceva. Nu te îngrijora, li se întâmplă și altora, nu doar ție.
  • Unul din doi români își prelungește sesiunea de cumpărături dacă pe fundal se aude muzică pe placul lor, potrivit unui studiu Reveal Marketing Research, reprezentativ la nivel național.

Citește mai mult despre cântecele din magazine le aduc profit comercianților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE