Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Fost strateg al NATO: Nu este posibilă o pace negociată cu Rusia

  • Un general în retragere şi fost strateg al NATO a spus că nu vede vreo perspectivă pentru o pace negociată în războiul Rusiei împotriva statului vecin Ucraina şi a deplâns ceea ce el a denumit drept "întârzieri nefericite" în livrările de arme pentru Kiev.
  • "Nu va exista o soluţie diplomatică (negociată) cu (preşedintele rus Vladimir) Putin", a declarat Klaus Wittmann, general de brigadă în retragere, într-un interviu pentru mass-media germană Mediengruppe Bayern, publicat joi.
  • "Poate că nu este iraţional, după cum afirmă unii, dar este obsedat", a spus Wittman. Potrivit fostului strateg al NATO, Putin doreşte răzbunare şi să fie recunoscut ca un lider mare.

Citește mai multe despre avertismentul fostului strateg NATO.

ROM-3 - al doilea satelit românesc construit de elevi a ajuns pe orbită

  • Lansat cu succes, ROM-3, al doilea satelit românesc construit de elevi, a ajuns pe orbită şi este operaţional.
  • Echipa Romspace care a dus la capăt misiunea ROM-3 este compusă din elevii Filip Buşcu, David Ghiberdic, Alex Unteşu, Alesia Unteşu şi Alex Peticaru de la Liceul Internaţional de Informatică, cu participarea extraordinară a lui Alex Luchianov, deja student bursier la Massachusetts Institute of Technology, SUA.
  • Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX pe 11 noiembrie, ora 23,35, după trei amânări succesive ale zborului.

Citește mai multe despre lansarea satelitului ROM-3.

Marcel Boloș, reacție pe Facebook: „Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a transmis, joi, pe Facebook că Guvernul nu va amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii.

Un proiect de Ordonanță de Urgență prevede amânarea creșterii contribuției la Pilonul II, de la 3,75% la 4,75%, până în 2026, în loc de aplicarea acesteia de la 1 ianuarie 2024.

„Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu”, a spus Marcel Boloș.

Citește mai multe despre declarațiile lui Marcel Boloș.

Promisiuni mari, realizări mici, pentru dascăli: „Sunt șanse ca din ianuarie să avem din nou profesori în stradă”

  • Există șanse ca profesorii să iasă din nou să protesteze, susține Ștefan Pălărie, senator USR, dacă Guvernul nu se ține de promisiunile făcute în vară, care au încheiat greva generală din sistemul de învățământ.
  • Concret, Guvernul Ciolacu ar pregăti o majorare de 13% a salariilor de bază, de la 1 ianuarie 2024, pentru profesori și angajații din Învățământ, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență.
  • Draftul prevede și o majorare de la 1 august 2024, cu 7%. Prin urmare: 20%, în două tranșe.

Citește mai multe despre posibilele proteste ale profesorilor.

Unii români nu își permit să vină acasă de sărbători

  • Petrecerea Crăciunului în familie reprezintă pentru mulți români o tradiție. ”Tradițională” este însă și creșterea prețurilor pentru biletele de călătorie în preajma sărbătorilor de iarnă.
  • Evoluția prețurilor din acest an, i-a luat pe mulți prin surprindere.
  • Specialiștii din turism spun că biletele de avion de sărbători costă în 2023 chiar și cu patruzeci la sută mai mult comparativ cu anul trecut. 

Citește mai multe despre prețul biletelor de avion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE