Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Publicat de: Euronews

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, se pregătește pentru a invada țara vecină

 • O lege dată de Nicoas Maduro în Venezuela, marți, deschide drumul pentru invazia țării vecine.
 • Legea se bazează pe referendumul de duminică, în ceea ce privește revendicarea teritoriului Essequibo, din statul Guyana.
 • La vot a fost o prezență slabă, însă guvernul controlat de Maduro a precizat că a fost o victorie la care ar fi patricipat 10,4 milioane de oameni.

Citește mai multe despre legea dată de Nicolas Maduro.

Google lansează Gemini, un nou model de inteligență artificială pentru chatbotul Bard

 • Alphabet, compania-mamă a Google, a prezentat miercuri Gemeni, noul său model de inteligență artificială. Este vorba despre o tehnologie avansată ce care capacitatea de a prelucra diferite tipuri de date, de la clipuri video, audio și informații sub formă de text.
 • Modelul AI Gemeni a fost conceput în așa fel încât să poată procesa informațiile la un nivel mai ridicat decât tehnologia anterioară a Google, au precizat experții companiei.
 • "Această nouă eră a modelelor (de inteligență artificială) reprezintă unul dintre cele mai mari eforturi științifice și inginerești pe care compania le-a întreprins”, a scris directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

Citește mai multe despre lansarea Gemini.

Fostul director adjunct al ASSMB, Cristian Plută, trimis în judecată pentru luare de mită

 • Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Plută, fost director adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), pentru luare de mită, după scandalul declanșat în septembrie.
 • Alături de el, au mai fost trimise în judecată și alte persoane acuzate de corupție, în cadrul aceluiași dosar.
 • Pe 19 septembrie, Cristian Plută a fost trimis în arest preventiv. El este acuzat de "luare de mită și de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite".

Citește mai multe despre trimiterea în judecată a lui Cristian Plută.

În plină epidemie, medicul Mihai Craiu trage un semnal: „Pojarul poate pune viața în pericol”

 • România este în plină epidemie de rujeolă. Numărul de cazuri a ajuns la aproape 2.000 la nivel național.
 • Topul județelor unde sunt cele mai multe cazuri. Mureș - 628, Brașov - 339. În București și Cluj sunt în jur de 200. Încheie topul celor mai afectate județe, Giurgiu – 147, Ilfov - 89, Alba - 66. Celelalte au mai puțin de 50 de cazuri.
 • La Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, toate locurile pentru copii sunt ocupate deja.

Citește mai multe despre epidemia de rujeolă.

Avertisment al lui Joe Biden: "Ajutorul pentru Kiev nu mai poate aștepta”

 • Ucraina are nevoie urgentă de ajutor în războiul cu Rusia, în condițiile în care rușii beneficiază de foarte mult armament și muniție și presează în continuare pe front.
 • Însă democrații și republicanii din Congresul american nu au ajuns la o înțelegere privind acordarea unei noi tranșe de ajutor Ucrainei.
 • În aceste condiții, președintele Joe Biden trage un semnal de alarmă și crede că negăsirea unui vot în Congres "ar fi cel mai frumos cadou" pentru Vladimir Putin.

Citește mai multe despre avertismentul președintelui SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE