Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Blocajele din Capitală, sursă mare de poluare. Expert: Noxele produse într-un minut de staționare pot umple 150 de baloane

-Specialiștii spun că într-un minut de staționare, se adună noxe care ar putea umple aproximativ 150 de baloane.

-Datele statististice arată că în țara noastră circulă peste 10 milioane de mașini. Oficialii Registrului auto Român spun că sunt înmatriculate peste 1,5 milioane de mașini cu o vechime de până în 10 ani.

-Specialiștii atrag atenția că multe mașini cumpărate la mâna a doua, chiar dacă sunt de producție mai nouă, nu înseamnă neapărat că poluează mai puțin.

Citește mai multe despre cum sunt blocajele din Capitală o sursă mare de poluare.

Cum arată sistemul de alianțe creat de Iran de-a lungul timpului în Orientul Mijlociu

-Liderii de la Tehera numesc acest sistem de alianțe – o adevărată coaliție anti-Israel și anti-Occident - „Axa Rezistenței”.

-Iranul este de multă vreme angajat într-un război hibrid cu Israelul, stat despre care liderii iranieni au declarat că „nu va mai exista” în viitor.

-Iranul a înființat și finanțat miliții extremiste, actori nonstatali care au început să capete tot mai multă imporatanță până când au ajuns să controleze state întregi – Hezbollah în Liban de pildă.

Citește mai multe detalii despre istoria sistemelor de alianțe create de Iran.

New Delhi, cel mai poluat oraş din lume, este învăluit într-o ceaţă toxică

-New Delhi se află din nou pe lista în real-time a celor mai poluate oraşe, alcătuită de compania elveţiană IQAir, care a estimat vineri AQI-ul capitalei indiene la 640, corespunzător categoriei ''periculos''

-Rezidenţii au cumpărat numeroase purificatoare de aer. Un centru de service pentru astfel de aparate a declarat că se confruntă cu o penurie de filtre noi, iar noile stocuri sunt aşteptate să sosească luni.

-Calitatea slabă a aerului provoacă de asemenea probleme respiratorii, iritaţii ale ochilor şi stări de nelinişte la animalele de companie.

Vezi mai multe informații despre New Delhi, cel mai poluat oraș din lume.

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev și își încheie cariera

-Mircea Lucescu și-a anunțat demisia din funcția de antrenor principal al echipei Dinamo Kiev și își încheie cariera.

-Dinamo Kiev a pierdut derby-ul cu Șahtior Donețk, din campionatul Ucrainei (1-0), iar antrenorul român a anunțat la finalul partidei că demisionează.

-”Mi-a fost foarte greu să trăiesc războiul, absenţa suporterilor în tribune şi momentele de linişte dinaintea fiecărui meci. De-a lungul anilor devii mai sentimental şi, în acest sens, fiecare joc a fost din ce în ce mai greu pentru mine,” a declarat Mircea Lucescu.

Citește mai multe detalii despre demisia lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev.

Statele Unite anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina

-Noul ajutor a fost aprobat de Congresul american la sfârşitul lui septembrie şi "epuizează fondurile care mai sunt disponibile momentan", a precizat Pentagonul într-un comunicat.

-Ajutorul cuprinde şi muniţie pentru artilerie, arme antitanc şi muniţie de calibru mic în valoare de 125 milioane de dolari.

-SUA sunt de departe cel mai important donator de ajutor militar pentru Ucraina, cu un total de 44,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei trupelor ruse din Ucraina din februarie 2022.

Citește mai multe despre cum Statele Unite oferă Ucrainei un nou ajutor militar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE