Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev și își încheie cariera: „Totul se termină - o carieră de fotbalist, şi fotbalul în sine, şi dragostea, şi viaţa”

Mircea Lucescu și-a anunțat demisia din funcția de antrenor principal al echipei Dinamo Kiev și își încheie cariera, potrivit Agerpres.

Lucescu: „M-am gândit constant la cei care mor în fiecare zi pe front, la populaţia civilă care suferă şi e greu să îmbini toate acestea cu fotbalul”

Dinamo Kiev a pierdut derby-ul cu Șahtior Donețk, din campionatul Ucrainei (1-0), iar antrenorul român a anunțat la finalul partidei că demisionează.

„Azi nu aş vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Am decis să-mi închei cariera. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Şahtior. Vă mulţumesc tuturor şi sper că am lăsat o amprentă în fotbalul ucrainean. Sunt recunoscător preşedintelui lui Şahtior, Rinat Ahmetov, şi preşedintelui lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, pentru munca lor comună. Mi-ar fi plăcut să închei într-un mod diferit, dar totul se termină - o carieră de fotbalist, şi fotbalul în sine, şi dragostea, şi viaţa. Totul are un început şi un sfârşit”, a spus Lucescu în conferinţa de presă de după meci, citat de site-ul oficial al clubului.

„Mi-a fost foarte greu să trăiesc războiul, absenţa suporterilor în tribune şi momentele de linişte dinaintea fiecărui meci. De-a lungul anilor devii mai sentimental şi, în acest sens, fiecare joc a fost din ce în ce mai greu pentru mine. M-am gândit constant la cei care mor în fiecare zi pe front, la populaţia civilă care suferă şi e greu să îmbini toate acestea cu fotbalul”, a adăugat Lucescu.

În 1970, la mondialul din Mexic, Pelé a făcut schimb de tricouri cu Lucescu

Fostul căpitan și selecționer al echipei naționale de fotbal a României a vorbit la Euronews România despre amintirile din teren cu Pelé.

„Imaginea lui Pelé a rămas, de-a lungul timpului, una dintre cele mai frumoase imagini ale unui fotbalist, pentru că, în ziua de astăzi, foarte mulți dintre acești titani ai fotbalului încearcă să iasă foarte mult în evidență. Imaginea înseamnă mulți bani. Sunt și contracte de imagine care contează mult, aduc mai mulți bani. Pelé nu a profitat de această imagine, așa cum se întâmplă astăzi. A fost un tip extrem de modest, de inteligent. I-au făcut teste de inteligență și au constatat că putea să facă orice altceva la cel mai înalt nivel, așa cum a fost în fotbal, dar el a rămas în amintirea oamenilor prin această modestie în afara terenului. În teren era cu totul altfel. Sunt mulți jucători care în afara terenului sunt retrași, modești, care nu se exteriorizează foarte mult”.

Mircea Lucescu și Rică Răducanu l-au întâlnit pe Pelé când au stat în același hotel la Rio de Janeiro, înainte ca România să joace împotriva Braziliei la Campionatul Mondial, iar Rică Răducanu l-a îmbrățișat pe marele fotbalist brazilian.

Mircea Lucescu: „Eu, Rică și Pelé am schimbat câteva cuvinte și, mai mult decât cuvintele, a fost acea îmbrățișare extraordinară dintre Rică și Pelé (...)”.

Ce spune Lucescu despre schimbul de tricouri cu fotbalistul brazilian

„E singurul tricou pe care l-am înrămat. Și, din când în când, îmi aduc aminte de perioada aceea. Am lăsat tricoul așa cum am fost. Nu l-am spălat. E cu urme de iarbă pe el. Am vrut să fie autentic (...)”, a mai spus fostul selecționer.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE