Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Copia permisului de conducere, obținută online. Șoferii pot avea acces prin crearea unui cont pe DGPCI, din iunie

  • De la 1 iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro, prezența fizică la ghișeu fiind necesară o singură dată.
  • Ministerul Afacerilor Interne precizează că singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.
  • În schimb, valabilitatea acestuia va înceta automat în momentul înregistrării cererii în sistemul informatic național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate.

Citește mai mult despre obținerea copiei de permis de conducere onlie

Primul zbor privat în jurul Lunii a fost anulat. Cum a motivat miliardarul japonez decizia

  • Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a decis să anuleze misiunea "dearMoon", care ar fi marcat primul zbor spațial privat în jurul Lunii, informează Reuters.
  • Proiectul inițiat de Maezawa urmărea să realizeze un zbor circumlunar cu celebrități până la sfârșitul anului trecut, însă acest obiectiv s-a dovedit a fi "nefezabil", conform unei declarații publicate pe site-ul oficial al misiunii "dearMoon".
  • Într-o altă postare pe site-ul misiunii, Maezawa a indicat că incertitudinile legate de dezvoltarea proiectului au dus la anularea acestuia. El a semnat contractul în 2018, cu așteptarea ca lansarea să aibă loc la sfârșitul anului 2023.

Citește mesajul transmis de miliardarul japonez după decizia sa

Volodimir Zelenski: Ucrainei i se va permite în curând să lovească în interiorul Rusiei cu arme occidentale

  • Volodimir Zelenski a declarat că este doar o chestiune de timp până când aliații occidentali vor permite forțelor sale să atace ținte din interiorul Rusiei cu arme furnizate de aceștia.
  • Zelenski a luat cuvântul la summitul nordic de la Stockholm și s-a plâns delegaților că Rusia are un avantaj tactic, spunând că „modul în care ei atacă și noi nu putem... acest lucru nu este normal”, referindu-se la loviturile rusești pe teritoriul ucrainean.
  • Vorbind la Praga, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că „miza nu poate fi mai mare” pentru Ucraina.

Citește mai mult despre declarațiile lui Volodimir Zelenski

Rusia lansează peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii din Ucraina

  • În noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii critice și centralelor electrice din Ucraina, a anunțat sâmbătă armata aeriană ucraineană, conform AFP.
  • "Forțele inamice au tras 53 de rachete de diferite tipuri și 47 de drone de atac", au declarat forțele aeriene ucrainene. Ele au adăugat că au reușit să doboare 35 de rachete și 46 de drone lansate de forțele ruse.
  • Între timp, Rusia își acumulează forțe în apropierea părții de nord a regiunii ucrainene Harkov, dar încă nu dispune de suficiente trupe pentru a lansa o ofensivă majoră în acea zonă, a afirmat joi generalul Oleksandr Sîrski, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

Citește mai mult despre atacul lansat de Rusia

Andrei Muntean, calificat în finala de la paralele la Cupa Mondială de la Koper

  • Sportivul român Andrei Muntean a obținut calificarea în finala de la paralele în cadrul Cupei Mondiale Challenge desfășurate la Koper, Slovenia, anunță Federația Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.
  • În sesiunea de calificări de vineri, Andrei Muntean a obținut un scor impresionant de 14,250 puncte, clasându-se pe locul al doilea, imediat după ucraineanul Ilia Kovtun, care a acumulat 14,900 puncte.
  • Această performanță îl plasează pe Muntean în postura de a concura în finala de la paralele, programată să aibă loc duminică.

Citește mai mult despre reușita României la Cupa Mondială de la Koper

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE