Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ce greșeli a făcut echipa de securitate a lui Robert Fico

  • Expertul în securitate Ervin Kis spune că agenții de pază ai premierului slovac au făcut greșeli grave. Acest lucru i-a permis atacatorului, un bărbat de 71 de ani, să se apropie de Robert Fico și să tragă mai multe focuri de armă. 
  • Specialiștii cred că reacția agenților de pază a fost întârziată și, în consecință, toate gloanțele trase de atacator și-au atins ținta.
  • Robert Fico are mai multe răni provocate prin împușcare, dar niciunul dintre bodyguarzii săi nu a fost rănit, a menționat Ervin Kis.  

Citește mai multe informații despre greșelile făcute de echipa de securitate a lui Robert Fico.

Visul românesc, devenit realitate pentru asiatici. Studiu: România figurează în topul mondial al preferințelor de relocare profesională

  • Potrivit unui studiu internațional, țara noastră figurează în prima jumătate a unui clasament al celor mai atrăgătoare destinații de relocare profesională.
  • Muncitorii din Asia care vin la noi nu mai sunt demult o noutate, lucrează de ani de zile în diverse domenii cu deficit de forță de muncă.
  • Există cerere din Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Austria, dar și din Tunisia, Marea Britanie, Olanda, Serbia și Irlanda. 

Citește mai multe informații despre România, preferată de asiatici pentru muncă.

Pasageri abandonați pe aeroport în Cluj. După mai multe ore de așteptare avionul a plecat fără 40 de călători

  • Peste 40 de călători au fost blocați ore în șir pe aeroportul din Cluj-Napoca, și aeronava care trebuia să-i ducă la Paris, a plecat aproape goală.
  • Oamenii au ratat îmbarcarea din cauza scannerelor pentru verificarea bagajelor, afectate de lucrările de extindere de la terminalul de pasageri. 
  • 43 de persoane care trebuiau să urce în avionul cu destinația Paris au rămas peste noapte în aeroport, din cauza că nu au putut înainta spre poarta de îmbarcare. 

Citește mai multe detalii despre pasagerii abandonați pe aeroportul din Cluj.

Zelenski, rezervat faţă de ideea unui armistiţiu olimpic. Liderul de la Kiev spune că forțele ucrainene au acum suficientă muniție

  • Ideea unui armistiţiu olimpic a fost avansată iniţial de preşedinţii francez şi chinez, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, în timpul vizitei celui din urmă la Paris pe 6 mai.
  • Macron a abordat ulterior această chestiune şi într-o discuţie telefonică cu Zelenski, apreciind că un astfel de armistiţiu ar putea înlesni o eventuală negociere între Kiev şi Moscova pentru a pune capăt războiului declanşat de Rusia.
  • Totuşi, Zelenski a declarat vineri website-ului de ştiri Ukrainska Pravda că detaliile iniţiativei nu îi sunt clare şi a vorbit despre riscul ca Rusia să profite de un astfel de armistiţiu.

Află mai multe informații despre armistițiul olimpic propus Ucrainei.

Bricul Mircea, 85 de ani pe mare. Care este povestea celebrei nave care a instruit generații de marinari

  • Bricul Mircea - nava școală a marinei militare române - împlinește 85 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale.
  • Ambasador al României în mările și oceanele lumii, velierul a școlit zeci de generații de marinari militari și a parcurs sute de mii de mile marine. Iar aventura pe mare nu se oprește aici pentru că în scurt timp va pleca într-un nou voiaj de instrucție cu altă generație de tineri marinari.
  • Construit în anul 1938 în șantierul naval din Hamburg, Bricul Mircea, simbolul marinei militare românești, a intrat pentru prima oară în rada Portului Militar din Constanța pe data de 17 mai 1939.

Vezi mai multe detalii despre istoria Bricului Mircea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE