Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Trenul care îi transporta pe eurodeputaţi la Strasbourg a ajuns, din greşeală, în gara care deserveşte Disneyland Paris

  • Un tren în care se aflau eurodeputaţi şi jurnalişti, care se deplasa luni de la Bruxelles la Strasbourg, pentru sesiunea plenară a Parlamentului European, a ajuns, din cauza unei erori de schimbare a macazului, în gara regiunii pariziene care deserveşte Disneyland.
  • Informaţia a făcut rapid turul reţelelor de socializare şi a provocat amuzament în rândul eurodeputaţilor, grupurilor parlamentare şi media.
  • Acest tren îi transportă în fiecare lună pe câteva sute de eurodeputaţi de la Bruxelles şi pe colaboratorii lor la Strasbourg pentru sesiunea plenară.

Află multe detalii despre motivul pentru care trenul care îi transporta pe europarlamentari a ajuns la Disneyland.

Republica Moldova ia în considerare aderarea la UE fără Transnistria, în primă fază

  • Aflată la Praga, cu ocazia ediției a 27-a a Forum 2000, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Petr Fiala, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a precizat că țara sa ar putea lua în calcul aderarea la UE fără zona Transnistria.
  • Scenariul este unul care are ca model Ciprul.
  • Însă șefa statului moldovean a spus că ar fi de preferat ca țara sa să se integreze ca stat unitar.

Vezi în ce an estimează Maia Sandu că se va integra Republica Moldova în UE.

Jurnalista care a făcut ultimul interviu cu Yasser Arafat explică războiul Israel-Hamas: „Nu e nici religios, nici etnic”

  • Cristina Liberis, jurnalista care a realizat ultimul interviu cu liderul palestinian Yasser Arafat, în 2004, a vorbit despre războiul Israel-Hamas și a explicat ce diferențe există între atunci și acum, când vine vorba despre aceste tenisiuni violente, dar și despre rolul pe care îl are diplomația în astfel de situații.
  • ”Este un conflict început în 1948 odată cu fondarea Statului Israel, un conflict care va dura”, a explicat jurnalista.
  • ”Fiecare moare cu dreptatea în mână, dar nu se predă. E unul dintre conflictele extrem de complicate care nu are cum să se rezolve”, a precizat Cristina Liberis.

Citește mai mult detalii despre jurnalista care a făcut ultimul interviu cu Yasser Arafat.

Un minut și jumătate. Atât au la dispoziție civilii din Ierusalim ca să fugă în adăposturi și să scape cu viață: „În primele zile erau și șase atacuri pe zi”

  • Sarah Meltzer Golan, o violonistă israeliană de origine română, care trăiește în Ierusalim de mai bine de 37 de ani, a vorbit despre situația ultimelor zile de acolo.
  • Artista a povestit inclusiv despre adăposturile în care trebuie să se ascundă, existente în special în clădirile noi ale orașului.
  • ”Familiile, în general, fug, au un minut și jumătate ca timp să ajungă în aceste camere de protecție, în acest adăpost, pe care nu pot să spun că majoritatea populației o are în case”, a mărturisit violonista.

Citește mai multe mărturii despre situația critică a civililor din Ierusalim, nevoiți să fugă în adăposturi din cauza atacurilor Hamas.

Proiect mai scump decât aeroportul. Autoritățile vor să facă linie de cale ferată spre Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav

  • Aproape 740 de milioane de lei pentru 21,5 kilometri de cale ferată nouă și modernizarea unor porțiuni de infrastructură feroviară.
  • Atât costă ca trenurile să ajungă și la Aeroportul Internațional Ghimbav.
  • Proiectul este mai scump chiar decât aerogara în sine, dar banii sunt din fonduri nerambursabile, fonduri de la bugetul de stat, dar și din bugetul local al Consiliului Județean Brașov.

Află mai multe detalii despre motivul pentru care calea ferată spre Aeroportul Ghimbav a devenit un proiect costisitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE