Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Protestul de Noaptea Muzeelor continuă. Guvernul face promisiuni, însă sindicaliștii nu au încredere

  • Sindicaliștii spun că protestul din Noaptea Muzeelor va continua fiindcă nu au încredere în promisiunile guvernului, care i-a umilit și batjocorit până acum.
  • Purtătorul de cuvânt al Executivului a transmis că săptămâna viitoare vor trece o ordonanță de guvern prin care să majoreze și salariile muzeologilor care lucrează în institutele Ministerului Culturii. 
  • Dacă Guvernul nu se ține nici de ultima promisiune, sindicaliștii amenință cu grevă.

Mai multe detalii despre protestul de Noaptea Muzeelor.

Bază de antrenament SRI, pe malul Lacului Snagov. Investiția se ridică la aproape 50 de milioane de euro

  • O bază de antrenament și relaxare, în valoare de 50 de milioane de euro, construită chiar pe malul lacului Snagov.
  • De asta ar urma să beneficieze cadrele din Serviciul Român de Informații, conform unui proiect ajuns pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi.
  • Centrul Național Multirol așa cum e denumit oficial acest proiect uriaș ar urma să fie construit în localitatea Izvorani, mai exact la marginea sudică a localității, cu deschidere către Lacul Snagov.

Află despre proiectul prin care va fi o construită o bază de antrenament SRI, pe malul Lacului Snagov.

Regulile împotriva fenomenului Shrinkflation, ușor de ocolit. În dreptul produselor cu gramajul scăzut ar putea apărea afișe informative

  • Fenomenul Shrinkflation aduce reguli noi pentru magazinele din România.
  • Potrivit unui ordin pus în dezbatere publică pe site-ul Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului, comercianții vor fi obligați să atenționeze la raft atunci când gramajul unui produs a scăzut, în vreme ce prețul a rămas la fel.
  • Actul normativ este încă în dezbatere publică și ar urma să intre în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. 

Citește ce înseamnă fenomenul Shrinkflation.

Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa: Ruşii nu au forţele necesare pentru a realiza o străpungere strategică

  • Rusia nu dispune de forţe suficiente pentru a reuşi o străpungere majoră în ofensiva pe care o desfăşoară în prezent în Ucraina, a estimat generalul american Christopher G. Cavoli, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR).
  • De asemenea, generalul Christopher Cavoli s-a declarat încrezător că trupele ucrainene îşi vor putea menţine liniile defensive, în pofida tuturor neajunsurilor legate de insuficienţa de muniţii şi efective.
  • El a asigurat că Ucraina urmează să primească din partea aliaţilor săi mari cantităţi de muniţii şi mijloace de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune.

Vezi analiza comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa despre războiul din Ucraina.

12 producții internaționale, în competiția oficială la TIFF 2024. Filmul românesc Unde merg elefanții'' concurează pentru marele premiu

  • Festivalul Internațional de Film Transilvania a anunțat selecția oficială de filme care vor concura la Cluj-Napoca.
  • 12 producții din întreaga lume au intrat în cursa pentru Trofeul Transilvania, în timp ce alte 10 titluri participă la secțiunea ,,What's Up Doc''. Singurul film românesc aflat în competiția oficială este comedia ,,Unde merg elefanții''. Publicul va avea ocazia să vizioneze în cadrul festivalului 196 de lungmetraje și scurtmetraje, dintre care 42 sunt românești. 

Află care sunt cele 12 producții internaționale, înscrise în competiția oficială la TIFF 2024

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE