Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bază de antrenament SRI, pe malul Lacului Snagov. Investiția se ridică la aproape 50 de milioane de euro

O bază de antrenament și relaxare, în valoare de 50 de milioane de euro, construită chiar pe malul lacului Snagov.

De asta ar urma să beneficieze cadrele din Serviciul Român de Informații, conform unui proiect ajuns pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi.

Centrul Național Multirol așa cum e denumit oficial acest proiect uriaș ar urma să fie construit în localitatea Izvorani, mai exact la marginea sudică a localității, cu deschidere către Lacul Snagov. Centrul Național este format din nu mai puțin de opt corpuri de clădire, vorbim aici pe deoparte despre un corp destinat cazării și unul hrănire.

Documentul lung de 11 pagini descrie cu lux de amănunte cum ar trebui să funcționeze acest centru și mai ales ce dotări are.

Ce dotări va avea centrul

Pe de o parte, vorbim de o sală de sport multifuncțională cu o suprafață de 1500 de mp, vorbim și despre o zonă de debarcader, dar și despre o clădire dedicată pentru depozitarea ambarcațiunilor folosite în timpul antrenamentelor.

Clădirea urmează să fie dotată și cu un bazin pentru antrenamente cu o adâncime de până la 15m, iar tot de acolo ce care se antrenează vor putea executa și săritor de la 10m înălțime.

Corpul de clădire pentru refacerea capacității de muncă va fi dotat cu un bazin cu o capacitate pentru 50 de persoane, dar și cu un sistem care ar trebui să ajute la monitorizarea performanțelor înotătorilor, lângă acest bazin se va mai găsi un bazin mai mic pentru proceduri de recuperare medicală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE