Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8:30 și 20:30, iar în weekend, de la 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Maia Sandu: "În toată această perioadă, Rusia a încercat să destabilizeze ordinea şi puterea de la Chişinău"

  • Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, spune că Rusia a intensificat acțiunile de destabilizare a ordinii și puterii de la Chișinău, folosindu-se de regimul din regiunea transnistreană.
  • De asemenea, Maia Sandu a dat asigurări că ţara sa întreprinde toate acţiunile de contracarare a acestor tentative.
  • Maia Sandu a punctat că țara sa contează pe sprijinul României și comunității internaționale în această problemă.

Citește mai mult despre declarațiile făcute de Maia Sandu

Zonele din Europa unde consumul de alcool se înrăutățește. În România, consumul a scăzut semnificativ

  • Consumul de alcool în UE a scăzut cu 0,5 litri între 2010 și 2020. Cu toate acestea, există câteva țări în care acest obicei s-a multiplicat.
  • "Niciun nivel de consum de alcool nu este sigur pentru sănătatea noastră", avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
  • Cu toate acestea, cantitatea de alcool pe care o bem este încă semnificativă.

Citește topul zonelor în care consumul de alcool se înrăutățește

Austria nu vrea să audă încă de aderarea României la Schengen cu granițele terestre: ”Ar fi o greșeală acum”

  • Austria nu e încă de acord cu România în Schengen pe cale terestră. Gerhard Karner a declarat că integrarea cu aeroporturile și navală este „un pas înainte”, dar „e greșit” în acest moment să se dea undă verde pentru aderarea și cu frontierele terestre.
  • „Ar fi greșit în stadiul actual. Controalele la frontierele terestre sunt încă necesare. Nu este vorba doar despre România și Bulgaria. Întregul sistem de migrație este în dezordine. Nu eu sunt cel care da note României și Bulgariei. Sunt dedicat unui sistem funcțional la nivel european.
  • Și asta va fi cazul doar dacă frontiera externă este protejată. Aceasta este, de asemenea, o parte esențială a noului pact privind azilul și migrația pe care UE l-a convenit și pe care acum trebuie să-l aducem la viață.”, e declarația făcută de ministrul de interne austriac într-un interviu pentru Die Presse.

Citește mai mult despre declarațiile ministrului de Interne austriac.

Echipamente noi pentru salvatori. Autospeciale, perne de salvare și ventilatoare, printre dotări

  • Incendii, colapsul unor clădiri sau boli contagioase cu răspândire rapidă. Se întâmplă în lume, se întâmplă și în România.
  • De fiecare dată sunt chemați salvatorii și de multe ori nu au avut ce le trebuia și au fost în pericol.
  • Zeci de autospeciale care pot ajunge în zone greu accesibile pentru intervențiile pe munte, perne pneumatice pentru salvarea persoanelor care cad de la înălțime sau ventilatoare moderne care pot extrage rapid fumul în cazul incendiilor care izbucnesc în hale sau la metrou au ajuns la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din România.

Citește mai mult despre echipamentele pentru salvatori

Danezii se pregătesc să-și celebreze noul rege. Cine este Frederik al X-lea

  • Danezii se pregătesc să își celebreze noul suveran, Frederik al X-lea, care va fi declarat rege, de la balconul Palatului Regal din Copenhaga.
  • El urcă pe tron după ce mama sa, Regina Margareta a II-a, și-a anunțat abdicarea. Adolescent rebel și atlet desăvârșit, Frederik este recunoscut pentru stilul nonconformist, dar îi lipsește talentul oratoric.
  • Marea lui provocare va fi reformarea celei mai vechi monarhii din Europa, care se bucură încă de o mare popularitate.

Citește mai mult despre noul rege din Danemarca

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE