Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Nicolae Ciucă susține că o comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare poate conduce la o prezența mai mare la vot

  • El a precizat că varianta comasării alegerilor trebuie susţinută şi constituţional.
  • Acesta a pus în discuţie şi afectarea derulării procesului de învăţământ, în cazul în care alegerile nu ar fi comasate, având în vedere că secţiile de votare sunt amenajate în şcoli.
  • Liderul PNL a opinat că deciziile în plan normativ privind o comasare a alegerilor ar fi în sarcina Guvernului, dacă nu se intervine în elementele principale ale cadrului legislativ privind desfăşurarea alegerilor.

Citiți mai multe informații despre comasarea alegerilor.

Emil Boc anunță construirea unui cimitir pentru animale la Cluj-Napoca

  • Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a anunțat că anul acesta va demara procedurile pentru construirea unui cimitir pentru animale, într-o zonă de pădure a orașului.
  • „Gradul de civilizație al unui oraș se măsoară și prin respectul pe care îl arată față de animalele de companie. Ele fac parte din viața noastră. Să le prețuim”, a transmis Emil Boc.
  • Edilul a distribuit pe pagina sa de Facebook și câteva imagini cu modele de cimitire - parc - pădure pentru animale de companie din alte țări.

Vezi mai multe informații despre cimitirul pentru animale din Cluj-Napoca.

Josep Borrell, îngrijorat de o escaladare a tensiunilor în Orientul Mijlociu: „Este un butoi cu pulbere care poate exploda”

  • Toate părţile trebuie 'să evite o escaladare' în Orientul Mijlociu şi ca situaţia să devină 'explozivă', a avertizat sâmbătă şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, după loviturile americane în Siria şi Irak din cursul nopţii.
  • Evocând mai general situaţia din Fâşia Gaza, din sudul Libanului şi loviturile din Irak şi Siria, el a avertizat asupra riscului de escaladare.
  • Statele Unite au anunţat vineri că au întreprins cu „succes” lovituri de represalii vizând forţe de elită iraniene şi grupări pro-iraniene în Irak şi Siria, preşedintele Joe Biden avertizând că ele 'vor continua'.

Citește mai multe informații despre conflictele din Orientul Mijlociu.

Fermierii germani au perturbat accesul pe aeroportul din Frankfurt. Cum vor fi afectate zborurile

  • Sute de fermierii germani, care se opun eliminării facilităţilor fiscale pentru motorina folosită în agricultură, au organizat sâmbătă un protest în care au perturbat cu tractoarele lor accesul pe aeroportul din Frankfurt.
  • Poliţia nu a precizat câte tractoare au blocat parţial accesul pe aeroportul din Frankfurt, însă potrivit tabloidului Bild ar fi vorba de aproximativ o mie de tractoare.
  • Renumită pentru calitatea dialogului social, Germania a cunoscut în ultimele luni o multiplicare a grevelor, în contextul degradării puterii de cumpărare din cauza inflaţiei.

Vezi mai multe detalii despre greva fermierilor germani.

34 de persoane suspectate de legături cu organizaţia teroristă Statul Islamic, arestate în Turcia

  • Autorităţile turce au reţinut sâmbătă 34 de persoane suspectate de legături cu Statul Islamic într-o operaţiune amplă împotriva organizaţiei islamiste, a anunţat ministrul de Interne, Ali Yerlikaya.
  • Toţi suspecţii capturaţi în 'Operaţiunea Cage 35' sunt cetăţeni străini căutaţi în baza unei notificări de cod roşu a Interpol care solicita arestarea lor.
  • Autorităţile turce şi-au intensificat operaţiunile împotriva Statului Islamic după ce doi bărbaţi înarmaţi au ucis o persoană într-o biserică din Istanbul săptămâna trecută în timpul slujbei de duminică.

Citește mai multe informații despre arestările din Turcia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE