Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cîmpeanu: Plagiatorii de doctorat dovediți vor trebui să restituie toți banii primiți pe parcursul desfășurării programului

Plagiatorii de doctorat dovediți vor trebui să restituie toți banii primiți pe parcursul desfășurării programului de doctorat, a anunțat pe Facebook ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Măsura a fost propusă de Partidul Național Liberal.

Autorii tezelor de doctorat despre care se dovedește că au fost plagiate vor trebui să dea înapoi toți banii pe care i-au primit pe perioada școlarizării.

La fel vor trebui să facă și persoanele care renunță la titlul de doctor

La fel vor trebui să facă și persoanele care renunță la titlul de doctor. Cele două măsuri au fost înaintate de către Partidul Național Liberal și au fost agreate de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ele vor fi incluse în noua lege a învățământului universitar.

Amintim că propunerea prin care o persoană poate să renunțe, pur și simplu, la titlul de doctor este una foarte controversată, care a fost intens dezbătută de către societatea civilă și în mediul online, fiindcă ea vine în plin scandal de plagiat în ceea ce îl privește pe Nicolae Ciucă, premierul României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE