Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China sancționează două companii americane, pentru că au furnizat arme Taiwanului

Două companii americane, Northrop Grumman şi Lockheed Martin, au intrat sub incidența sancțiunilor Chinei, care le acuză că au furnizat arme Taiwanului. Informația a fost dezvăluită de Ministerul chinez de Externe, citat de Reuters.

China sancționează două companii americane

"Sugerăm americanilor să respecte în mod eficient principiul unei singure Chine, să înceteze legătura militară SUA-Taiwan şi să nu mai înarmeze Taiwanul. Altfel, va fi supusă unor represalii hotărâte şi puternice din partea chineză", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Mao Ning. Aceasta susține că Lockheed Martin a fost direct implicat într-o vânzare de arme către Taiwan pe 24 august.

Tensiunile dintre China și Taiwan s-au întețit, iar chinezii au lansat exerciții militare în jurul Taiwanului. Este un ”avertisment sever”, în condițiile în care oficialii de la Beijing au protestat față de o escală pe care vicepreședintele taiwanez William Lai a efectuat-o în Statele Unite, relatează presa de stat, citată de AFP.

Taiwan, cu o populație de 24 de milioane de locuitori, este stat autonom, însă autoritățile de la Beijing spun că Taiwanul aparține, de fapt, Chinei, și vor să dețină controlul insulelor pentru îndeplinirea politicii de reunificare, după cum a spus chiar președintele comunist Xi Jinping, aflat la al treilea mandat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE