Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ChatGPT e integrat în iPhone după lansarea iOS 18. Cum schimbă inteligența artificială aplicațiile Apple

Compania americană Apple și-a prezentat luni strategia ce are la bază inteligența artificială, prin integrarea acestei tehnologii în aplicații precum Siri, iar chatbotul ChatGPT este integrat în telefoanele inteligente iPhone datorită unui parteneriat cu OpenAI, relatează Reuters.

Prin această decizie, conducerea Apple le dă asigurări investitorilor că nu a pierdut bătălia cu Microsoft în lupta pentru supremația în domeniul inteligenței artificiale.

Noile funcții ce integrează inteligența artificială au fost prezentate de Apple în cadrul unei conferințe dedicate dezvoltatorilor și vor fi disponibile pe toate iPhone-urile odată cu noul sistem de operare iOS 18.

ChatGPT va putea fi accesat gratuit de utilizatorii iPhone

Aplicațiile cu AI îi vor putea ajuta pe utilizatori să facă rezumatul unor texte și să genereze alte tipuri de conținut, cum ar fi animații personalizate pentru a ura ”la mulți ani” prietenilor.

Oficialii Apple au anunțat integrarea ChatGPT va fi disponibilă din acest an. Vor urma și alte funcții cu inteligență artificială, iar chatbotul va putea fi accesat gratuit, fără ca datele utilizatorilor să fie înregistrate.

”Vrem să puteți utiliza aceste modele externe fără a fi nevoiți să treceți de la un instrument la altul”, a afirmat directorul executiv Apple Craig Federighi, în momentul în care a prezentat integrarea ChatGPT în dispozitivele iPhone.

De asemenea, Apple a actualizat asistentul vocal Siri pentru a avea capacitatea de a controla aplicațiile cu AI. Astfel, poate să șteargă e-mailuri și să editeze fotografii pentru utilizatorii de iPhone. Până la dezvoltarea acestui update, astfel de cerințe erau dificil de pus în aplicare, deoarece asistentul trebuie să înțeleagă intențiile exacte ale utilizatorului, precum și modul în care funcționează aplicația.

De asemenea, Siri va apela la ChatGPT, însă va cere permisiunea utilizatorilor înainte de a accesa funcțiile chatbotului cu inteligență artificială.

Apple le-a reamintit utilizatorilor că pune accentul pe siguranța datelor, motiv pentru care a integrat inteligența artificială, folosind o combinație de procesare pe dispozitiv și de cloud computing pentru a-și alimenta noile funcții. Compania americană a anunțat că folosească propriile cipuri pentru funcțiile cu inteligență artificială de pe dispozitivele sale.

În acest mod, Apple vrea ca peste un miliard de utilizatori să aibă acces la AI, chiar dacă cei mai mulți nu sunt specializați sau pasionați de tehnologie.

Ce noutăți aduce sistemul de operare iOS 18

Datorită noului sistem de operare iOS 18, ecranul de pornire al iPhone să fie mai ușor de personalizat și include versiuni actualizate ale aplicațiilor sale interne. De asemenea, utilizatorii vor putea dispune și de funcția de ”blocare a unei aplicații” pentru a putea proteja informațiile importante. Utilizatorii pot alege să blocheze anumite aplicații și pentru a ține sub control datele în sistemul de operare.

Clientul de e-mail va dispune, de la sfârșitul acestui an, de noi funcții de prioritizare a mesajelor, pentru a face mai eficientă comunicarea, de exemplu, cu instituțiile financiare sau cu companiile aeriene.

De asemenea, Apple va lansa casca sa de realitate mixtă Vision Pro în încă opt țări, inclusiv în China și Japonia. Noul software VisionOS 2 pentru cască va folosi învățarea automată pentru a crea fotografii cu adâncime naturală și va implementa noi gesturi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE