Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. BEC respinge cererea de renumărare a voturilor din Sectorul 1. În mod oficial, Clotilde Armand a pierdut alegerile

Clotilde Arman pierde alegerile din Sectorul 1, iar George Tuță devine noul primar. După mai multe zile în care scorul a fost strâns, primarul în funcție a solicitat la BEC renumărarea voturilor. Cererea a fost respinsă.

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD - PNL) a câştigat funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, după ce ar fi obţinut 36,49% din voturi, conform datelor Autorității Electorale Permanente, agregate pe platforma rezultatevot.ro de Code 4 Romania.

16/06/2024 , 09:56

BEC respinge cererea de renumărare a voturilor din Sectorul 1. În mod oficial, Clotilde Armand a pierdut alegerile

Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 1, depusă de către Clotilde Armand, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al BEC, în şedinţa de sâmbătă au fost date mai multe hotărâri şi decizii de respingere privind renumărarea de voturi sau anularea alegerilor în diferite circumscripţii din ţară.

Printre acestea s-a aflat şi cererea Alianţei Dreapta Unită care solicita anularea alegerilor în Circumscripţia Electorală Sectorul 1 - Municipiul Bucureşti.

Astfel, în mod oficial, Clotilde Armand a pierdut alegerile, iar George Tuță devine primarul Sectorului 1. Imediat după încheierea votului, Clotilde Armand a făcut acuzații grave de fraudă. Mai excat ar fi acuzat că au dispărut aproape o mie de voturi, prezentând dovezi matematice și factuale ale fraudei electorale.

11/06/2024 , 07:28

Clotilde Armand, mai multe plângeri penale împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector

La Sectorul 1, oamenii s-au plâns că au stat și mai bine de 35 de ore pentru a depune sacii de voturi.

Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1, dar și candidat la alegerile locale pentru aceeași funcție, a anunțat că depune o plângere penală pe numele membrilor Biroului Electoral de Sector. Aceasta îi acuză că ar fi refuzat, pe parcursul zilei de luni, să preia sacii cu buletinele de vot.

Rezultate parțiale

  • George Tuță - 15.385 voturi, 36,49%
  • Clotilde Armand - 14.807 voturi 35,11%
  • Daniel Tudorache - 3.330 voturi, 7,9%
  • Ramona Bruynseels - 3.184 voturi, 7,55%
  • Liviu Negoiță - 3.004 voturi, 7,12%

Sursa: Code for Romania

PNL Sector 1 susţine că George Tuţă ar fi câştigat alegerile (numărătoare paralelă)

PNL Sector 1 susţine că, după numărarea a 98,7% din totalul secţiilor de vot, George Tuţă ar fi noul primar al Sectorului 1, relatează Agerpres.

"După numărarea a 98,7% din totalul secţiilor de vot din sector, George Tuţă este noul primar al Sectorului 1. Numărătoarea paralelă arată 475 de voturi în plus pentru George Tuţă", precizează PNL Sector 1, luni dimineaţa, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, "au mai rămas două secţii unde reprezentanţii USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secţiilor de vot".

"La secţia 27, am solicitat intervenţia poliţiei naţionale pentru a aplica legea. În prezent, se fac cercetări la faţa locului. De asemenea, atragem atenţia că la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea preşedinţilor de secţii către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi. Clotilde Armand trebuie să înţeleagă că a pierdut alegerile şi să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi", mai spune PNL Sector 1.

EXIT POLL CURS - Avangarde

Rezultatele exit-poll CURS-Avangarde, la închiderea urnelor, au indicat faptul că actualul primar Clotilde Armand (USR, susținută de ADU) aa obținut 42% din voturi, iar George Tuță (PNL, susținut de Alianța PSD-PNL), 40%.

EXIT POLL Primăria Sectorului 1

  • Clotilde Armand - 42%
  • George Tuță (PNL) - 40%
  • Ramona Bruynseels (AUR) - 6%
  • Liviu Negoiță - 5%
  • Daniel Tudorache - 5%

În Sectorul 1, prezența la vot la alegerile locale a fost de 46,6%, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE