Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Champs-Élysées se va transforma într-un imens loc de picnic. Cum se fac înscrierile la eveniment

Una dintre cele mai faimoase - și cele mai bine frecventate - străzi din lume, Champs-Élysées, este pregătită să primească vizitatori pentru un eveniment cu totul unic. Duminică, 26 mai, bulevardul parizian se va transforma într-un imens loc de picnic, găzduind 4.000 de locuitori ai capitalei franceze, precum și turiști.

Gândit de comitetul Champs-Élysées în colaborare cu LG Electronics France, evenimentul le va oferi norocoșilor ocazia de a se aduna pe un covor de picnic tradițional gigantic, în carouri roșii și albe. Fiecare participant va primi gratuit un coș de picnic plin cu produse alese de către mai multe restaurante emblematice ale bulevardului, potrivit Euronews Travel.

Există totuși o mică problemă - biletele la eveniment vor fi acordate printr-un sistem de tragere la sorți, ceea ce înseamnă că nu toată lumea va putea să experimenteze marele picnic.

Iată cum va funcționa picnicul gigantic de pe Champs-Élysées

Mergând de la Arcul de Triumf până la intersecția cu Avenue George V, la celălalt capăt al Champs-Élysées, locul de picnic fără mașini va fi de nerecunoscut în comparație cu forma sa obișnuită de stradă aglomerată și plină de trafic.

Strada va fi transformată în nouă zone separate, toate cu diferite delicatese franțuzești și jocuri animate în aer liber. Covorul de picnic are 216 metri lungime și va fi așezat de la rue Arsène Houssaye până la Avenue George V.

Oaspeții suficient de norocoși vor putea participa la una dintre cele două mese - fie la ora 12:00, fie la ora 14:00.

Este posibil ca picnicul să fie recunoscut de Guinness World Records, având în vedere că evenimentul va avea loc pe o suprafață de 4.212 metri pătrați - ceea ce îl face posibil să fie cel mai mare picnic organizat vreodată.

Iată cum să vă înscrieți pentru o șansă de a face un picnic pe Champs-Élysées

Picnicul este o șansă rară de a vedea bulevardul transformat. În trecut, strada a găzduit temporar un cinematograf uriaș, dar acesta este primul eveniment culinar care va avea loc.

Cu toate acestea, cu doar 4.000 de bilete puse în vânzare, mulți gurmanzi pasionați de gastronomie vor lipsi din păcate. Dacă doriți să vă aruncați pălăria în ring, fiți rapizi.

Potențialii participanți trebuie să aplice pentru bilete prin intermediul site-ului oficial al Primăriei Parisului. Înscrierea este deschisă tuturor, dar minorii trebuie să fie însoțiți de un adult.

Până la șase persoane din aceeași familie sau din același grup se pot înscrie în loterie pentru a avea șansa de a merge împreună la picnic. Toate înscrierile vor fi introduse într-o tragere la sorți, iar cei suficient de norocoși pentru a câștiga un loc pe pătura de picnic pariziană vor fi informați în luna mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE