Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cetățuia Brașovului și-a redeschis porțile. Timp de 10 zile, vizitatorii au acces gratuit

După șapte ani de procese pentru recuperarea ei în patrimoniul orașului, Cetățuia Brașovului și-a redeschis porțile pentru vizitatori. Sute de brașoveni și turiști au fost prezenți la evenimentul marcat printr-o paradă a cimpoierilor și cavalerilor medievali.

Timp de 10 zile, vizitatorii au acces gratuit în cetate, iar după această dată vor începe lucrările la acoperiș și fațade. În 2015, autoritățile au demarat un proces de recuperare a monumentului istoric de la un operator privat, iar la sfârșitul anului trecut,  justiția a dat câștig de cauză statului român.

Anul acesta, printr-o hotărâre de guvern, monumentul a fost transferat din domeniul public al statului în patrimoniul municipalității. Evenimentele dedicate redeschiderii Cetățuii Brașovului vor continua și sâmbătă cu spectacole de teatru, concerte, dans și demonstrații de lupte medievale.

Allen Coliban, primarul Brașovului: ”Va fi deschisă pentru 10 zile, până la finalul săptămânii viitoare. Este începutul unui program de activități pe care îl dorim foarte bogat. Centrul Cultural Apollonia ne ajută în organizarea acestor evenimente și deja avem o expoziție de artă într-una dintre aripile cetății, avem evenimente în zona exterioară a zidurilor, după un concept care reunește trecutul, prezentul și viitorul, în același areal.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE