Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite, în urma exploziei unui tub cu gaz, în Kiev

Cel puțin patru persoane au fost ucise și cinci au fost rănite în urma exploziei unui tub cu gaz, într-o zonă industrială din Kiev. Autoritățile ucrainene au transmis că deflagrația a provocat un incendiu puternic, care a dus și la prăbușirea fabricii unde se aflau cei afectați de explozie.

Autoritățile estimează că aproximativ zece persoane se aflau în clădire în momentul exploziei. Soțul Alinei, în vârstă de 30 de ani, lucra într-un atelier din incintă, când a avut loc deflagrația. Aceasta a spus că nu a reușit să îl contacteze telefonic și a venit în zona industrială pentru a afla ce s-a întâmplat.

Alina Maliutina: „A avut loc o explozie, dar nu era clar unde s-a întâmplat. Noi cunoșteam doar cartierul, apoi au apărut informații despre adresă, așa că am început să îl sun pe soțul meu, dar nu am reușit să dau de el. De asta am venit aici.”

Soldații de pe linia frontului din nord-estul țării se pregătesc în tranșee pentru o nouă ofensivă rusă

Între timp, soldații de pe linia frontului din Sumî, în nord-estul țării, se pregătesc în tranșee pentru o nouă ofensivă rusă. Militarii ruși se află la mai puțin de un kilometru distanță de trupele ucrainene, potrivit Kievului.

De asemenea, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a ONU, Rafael Grossi, se află la Moscova pentru a discuta despre siguranța nucleară în Ucraina. Acest lucru se întâmplă pe fondul confruntărilor actuale dintre cele două armate. Potrivit lui Grossi, au avut loc atacuri în jurul mai multor centrale nucleare, ceea ce ridică temeri privind un incident nuclear.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE