Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puțin doi morți în Kiev, în timp ce Rusia acuză Ucraina de cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului

Cel puțin doi oameni au decedat în urma unui atac al rușilor asupra Kievului, de miercuri dimineața, au declarat oficiali ucraineni, în timp ce Rusia acuză Ucraina de ceea ce pare a fi cel mai mare atac cu drone pe teritoriul ei de la începutul războiului, potrivit Euronews.

Un atac cu rachete a vizat miercuri dimineaţă Kievul, unde s-au auzit explozii, au informat autorităţile civile şi militare ucrainene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cel puțin două persoane ar fi murit și una ar fi fost rănită, în capitala Ucrainei, în urma atacului rușilor cu drone și rachete, a scris pe Telegram șeful administrației militare Serghei Popko. El a spus că peste 20 de ținte au fost doborâte de apărarea aeriană a Ucrainei. Nu este clar câte au fost lansate, potrivit Euronews.

„În districtul Darniţkii din Kiev au căzut resturi pe acoperişul unei unităţi comerciale. La faţa locului s-au deplasat serviciile de urgenţă”, a declarat pe Telegram şeful administraţiei militare a capitalei, Serhii Popko, indicând că sunt în curs de verificare toate datele.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, informase, de asemenea, despre „explozii în oraş”.

Pe de altă parte, dronele ucrainene au lovit un aeroport din regiunea Pskov, în vestul Rusiei, în apropiere de granița cu Estonia și Letonia, provocând un incendiu masiv. Patru avioane militare de transport Il-76 ar fi fost avariate, potrivit agențiilor de presă ruse.

Liderul regiunii Pskov, Mihail Vedernikov, a ordonat anularea tuturor zborurilor spre și dinspre Pskov, pentru ca pagubele să poată fi evaluate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE