Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puţin 32 dintre cei 136 de ostatici pe care îi mai deţine Hamas au murit, anunță armata israeliană

Hamas a răspuns pozitiv la propunere de încetare a focului în Fâșia Gaza, însă armata israeliană a făcut un anunț tragic. Cel puțin 32 dintre cei 136 de ostatici deținuți de Hamas au murit.

Purtătorul de cuvânt al IDF spune că, dintre cei 32, există deja dovezi cu trupurile a 29 de prizonieri, însă sunt confirmați 31, inclusiv militarii Oron Shaul și Hadar Goldin, conform The Israel Times. Cei doi ar fi fost uciși chiar în atacul de pe 7 octombrie 2023.

Cel puţin 32 dintre cei 136 de ostatici pe care îi mai deţine Hamas au murit

Iar soarta altor 20 de persoane este sub semnul întrebării și e posibil ca şi acestea să fi murit, sau unele dintre ele. Raportul armatei arată că "au fost uciși mai mulți ostatici decât se era de așteptat". Trei dintre ostatici au fost uciși din greșeală de armata Israelului.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a spus că IDF "lucrează în toate modurile pentru a ajuta ca ostaticii să ajungă acasă și utilizează toate informațiile posibile despre ei și condițiile în care se află".

Dezvăluirea vine pe fondul vizitei în Orientul Mijlociu a secretarului de Stat American, Anthony Blinken, care a sosit în Israel. El a fost deja în Qatar, în încercarea de a obține un armistițiu temporar și o nouă tranșă de eliberare a ostaticilor. Blinken a declarat că "va discuta astăzi răspunsul organizației Hamas" cu liderii israelieni.

De la începutul acelui atac sângeros de pe 7 octombrie, Hamas a răpit 253 de persoane din Israel, iar 105 au fost eliberate, în mai multe tranșe. Patru au fost eliberate înainte de acele armistiții. În acest moment, IDF crede că mai sunt între 132 și 136 de ostatici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE