Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puțin 13 persoane, rănite în Harkov de un atac rusesc. Printre victime se afla și un jurnalist din Turcia

Cel puțin 13 oameni au fost răniți după ce armata rusă a bombardat orașul Harkov, al doilea cel mai mare din Ucraina. Două rachete au lovit un hotel din centrul orașului. În urma exploziilor, au fost puternic avariate și casele din zonă.

Printre victime este și un jurnalist de la o publicație din Turcia, au anunțat autoritățile locale. 

Șeful poliției din Harkov a declarat că ținta armatei ruse ar fi fost jurnaliștii de război străini care se aflau în hotel. Moscova nu a comentat deocamdată aceste afirmații. 

Volodimir Timoșko, șeful poliției din Harkov: ”Cu două rachete au lovit hotelul din centrul orașului. În hotel, în momentul atacului, erau ocupate jumătate din camere. Hotelul este un obiectiv civil, unde erau civili. În mare parte, în hotel erau reprezentanți ai presei. Unul dintre răniți este cetățean al Georgiei și lucra pentru presa din Turcia. Cred că rușii au lovit țintit reprezentanții presei care informează despre acțiunile militare din Ucraina.” 

Doi dintre răniți au fost transportați la spital în stare gravă. Autoritățile locale nu exclud ca numărul victimelor să fie mai mare. Între timp, armata rusă și-a intensificat atacurile în sud-estul Ucrainei.

Situația de pe front este destul de complicată, iar „rușii încearcă să înainteze în toate direcțiile”, a anunțat șeful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi. El a publicat filmări de la întâlnirile cu soldații aflați pe front. 

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că ar fi lansat mai multe drone asupra unor regiuni rusești, fără a oferi însă informații despre posibile distrugeri și victime. 

Armata Moscovei a mai publicat înregistrări video cu atacurile asupra pozițiilor ucrainene, dar și cu militarii săi care sunt antrenați pentru operațiuni în Ucraina. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE