Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 114 ani. A trăit ambele războaie și o pandemie, iar un singur lucru, spune el, l-a ținut în viață

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 114 ani, cu două luni înainte de ziua lui de naștere, potrivit Euronews. Care e secretul longevității? L-au întrebat mulți. Iar el a răspuns.

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit cu două luni înainte să împlinească 115 ani

Pe Juan Vicente Pérez Mora o să-l țină minte toată lumea ca un mare iubitor de familie. Și apropo de familie, bătrânul a lăsat în urmă 11 copii, 42 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți.

Pașnic, umil, muncitor - așa și-l vor aminti cei care l-au cunoscut și cei care i-au înmânat titlul de cel mai bătrân bărbat din lume. Însuși președintele Venezuelei i-a adus un tribut.

Nicolás Maduro: „Transmit îmbrățișările mele și condoleanțe familiei sale și tuturor oamenilor din El Cobre, statul Táchira. Dumnezeu să-l primească în slava Sa sfântă”, a scris președintele Venezuelei, în online.

Guinness World Records a marcat, de asemenea, momentul morții: „După ce a trăit ambele războaie mondiale, a văzut invenția televizorului și a asistat la momentul aterizării unui om pe Lună, Juan Vicente a supraviețuit și pandemiei de COVID-19, în 2020”.

Secretul longevității

Bătrânul Juan a fost întrebat de multe ori ce anume i-a prelungit atât viața, iar el a spus, mai în glumă, mai în serios, mai multe motive.

Faptul că a muncit din greu, că s-a odihnit și că s-a culcat devreme noaptea, sau păhărelul de Aguardiente (n.r. o tărie specifică zonei), savurat zilnic, au contribuit la această longevitate. Dar mai ales, poate mai important decât toate, „iubindu-l pe Dumnezeu și purtându-l mereu în inimă”, spunea el, în 2022, când oficialii de la Cartea Recordurilor i-au oferit titlul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE