Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai bătrân culturist din lume. La 90 de ani, străbunicul merge la sală de trei ori pe săptămână și ridică greutăți

Jim Arrington este cel mai bătrân culturist din lume, titlu căpătat oficial și menținut încă din 2015. Nonagenarul provine din Los Angeles, este străbunic și posesorul unei forme fizice de invidiat.

Se vede că are o vârstă, dar n-ar zice nimeni că se apropie de suta de ani. Dincolo de riduri și de părul albit, ce poate să facă în sala de fitness e cu adevărat impresionant.

Impresionantă e și povestea lui Jim, care a venit pe lume prematur, cântărind puțin peste două kilograme. Doctorii au făcut atunci tot posibilul să îl țină în viață. Și au reușit. Copilăria a fost marcată însă de o fragilitate ieșită din comun și asta pentru că Jim suferea de astm și era deseori bolnăvicios. La 15 ani, a luat viața în piept, s-a apucat să ridice greutăți și nu s-a mai oprit de atunci.

Bărbatul, care are 90 de ani acum, a intrat în Cartea Recordurilor în 2015 ca fiind „cel mai bătrân culturist din lume”. Când se privește în oglindă, însă, străbunicul strâmbă din nas și spune că e loc de mai bine.

„Văd toate aceste corpuri atât de bine lucrate și am realizat că singurul mod în care aș putea să mă remarc este dacă aș rezista mai mult decât toți. Și exact asta am făcut”, a declarat Jim Arrington pentru Guiness, potrivit The Guardian.

În 2022, bătrânul cu „pătrățele” a pozat pentru revista Men's Health, iar în același an a participat la un concurs organizat de Federația Internațională de Culturism și Fitness în Reno, Nevada. El a obținut locul trei la categoria peste 70 de ani, iar la categoria peste 80 de ani a fost singurul concurent.

Cum se menține în formă Jim Arrington, la cei 90 de ani

Culturistul merge de trei ori pe săptămână la sala de fitness, unde se antrenează și ridică greutăți timp de două ore.

De asemenea, el și-a adaptat stilul de viață pe măsură ce a înaintat în vârstă. Odinioară, obișnuia să consume lapte și carne de vită, dar din cauza inflamațiilor apărute în corp a fost nevoit să facă schimbări. Bătrânul consumă acum în principal ciuperci și are grijă să nu-i lipsească niciodată din alimentație uleiul de măsline extravirgin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE