Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liver King, influencerul care promova mâncatul de carne crudă, dat în judecată după ce a recunoscut că a luat steroizi

Influencerul ”The Liver King” a promovat pe Internet așa numita dietă ancestrală prin care îi încuraja pe oameni să mănânce carne crudă, precum ficat sau fudulii de taur. După ce a fost nevoit să recunoască faptul că luat steroizi, bărbatul a ajuns să fie dat în judecată în New York, iar reclamanții îi cer despăgubiri în valoare de 25 de milioane dolari deoarece consideră că dieta pe bază de carne crudă este „periculoasă și le pune în viața în pericol”.

Un proces colectiv a fost deschis la o instanță din New York împotriva influencerului ”The Liver King” (regele ficatului, trad). Pe numele său real Brian Johnson, bărbatul este acuzat că a promovat în mod înșelător în stil de viață primitiv pentru a-și dezvolta mai multe afaceri, relatează Insider.

VEZI GALERIA
4 imagini

sursa foto: Facebook Liver King

Liver King, influencerul care promova mâncatul de carne crudă, e urmărit de milioane de oameni pe rețelele de socializare

Bărbatul care promovează fitness-ul pe Instagram a fost acționat în instanță, alături de două dintre companiile sale de suplimente nutritive: Ancestral Supplements și The Fittest.

"Această acțiune are la bază o schemă de marketing și publicitate elaborată și bine orchestrată”, susține cei care l-au dat în judecată pe Johnson care este acuzat că a înșelat și indus în eroare „consumatorii vulnerabili și preocupați de sănătate”.

Brian Johnson are aproape 1,7 milioane de urmăritori pe Instagram, patru milioane pe TikTok și aproximativ 250.000 de abonați pe canalul său de Youtube. Bărbatul folosește aceste platforme prin care îi încurajează pe oameni să facă duș cu apă foarte rece, să meargă desculți și să mănânce ficat crud și testicule de taur.

Oamenii care au demarat acțiunea în instanță susțin că Johnson se folosea de o abordare "cultă" și "neverosimilă" și afirmă că o dietă pe bază de carne crudă este „periculoasă și le poate pune în pericol viața".

„Negarea continuă a lui Liver King de a folosi orice tip de steroid sau alte substanțe pentru a-și îmbunătăți performanțele fizice, precum și declarațiile false privind presupusa sa adeziune la principiile ancestrale, au determinat și mai mult consumatorii să aibă încredere și să se bazeze pe eficacitatea principiilor ancestrale și să cumpere produsele”, au precizat reclamanții.

Potrivit Insider, Johnson nu a răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere referitor la proces. În schimb, reprezentanții companiilor sale au precizat pentru The New York Post faptul că nu au fost notificați despre existența vreunui proces

”Nu ar fi potrivit pentru noi să comentăm despre litigii în curs de soluționare”, au precizat aceștia.

De ce a fost nevoit Liver King să recunoască faptul că a luat steroizi

Brian Johnson sau Liver King a recunoscut că a luat steroizi pe 1 decembrie 2022, la trei zile după ce „More Plates More Dates”, un alt creator din domeniul fitness-ului, a publicat capturi de ecran cu presupuse conversații pe e-mail între Johnson și un instructor de culturism. Într-un email, bărbatul a scris că a luat în fiecare lună hormoni de creștere Omnitrope în valoare de 11.000 de dolari, precum și un cocktail de alte substanțe.

Într-un clip pe Youtube prin care și-a prezentat scuzele, Johnson a sugerat că există loc pentru "intervenția farmacologică" în cadrul ideologiei sale ancestrale, atât timp cât aceasta a fost „monitorizată și gestionată de un medic specializare în prescrierea de tratamente pe bază de hormoni".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE