Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi controverse după arestarea lui Andrew Tate. TikTok şi Twitter, criticate din cauza mesajelor false ale fanilor influencerului

Rețelele de socializare Twitter și Tiktok au fost criticate pe motiv c-au permis răspândirea de informații false despre Andrew Tate, catalogat drept „regele masculinității toxice”, care, a fost arestat alături de fratele său în România. Distribuirea unor teorii ale conspirației ar putea afecta ancheta ce-i vizează pe frații Tate, scrie publicația ”The Observer”, citată de The Guardian.

La scurt timp după arestarea fraților Tristan și Andrew Tate, rețelele TikTok și Twitter au fost „inundate” cu postări prin care utilizatorii afirmau în mod fals că fostul kickboxer devenit influencer ar fi fost eliberat sau că acesta ar fi victima unei înscenări, arată analiza realizată de The Observer.

„Răspândirea unor teorii ale conspirației care ar putea pune în pericol integritatea unei anchete sau siguranța celor implicați este de neconceput”, a declarat Imran Ahmed, director executiv al Centrului pentru combaterea urii digitale, conform sursei citate.

În vârstă de 36 de ani, Andrew Tate a devenit cunoscut pe Internet prin prisma opiniilor sale misogine, arată sursa citată. Fostul sportiv a fost arestat împreună cu fratele său Tristan joi seara, în cadrul unei anchete în care cei doi bărbați sunt acuzați de traficul de persoane, violul și crima organizată.

Mesajul apărut pe contul lui Andrew Tate după arestarea acestuia

Andrew Tate se află în arest încă de joi, însă pe contul său de Twitter a apărut un mesaj în cursul zilei de sâmbătă.

„Se pare că nebunia elitei conducătoare este expusă în întreaga lume acum. Au o singură comandă: Nu vorbi, comportă-te ca o oaie”, este mesajul publicat pe profilul lui Tate.

Investigația realizată în luna august de săptămânalul The Observer în legătură cu Andrew Tate a scos la iveală faptul că rețeaua Tiktok a promovat intens conținutul fostului kickboxer unor utilizatori, printre aceștia numărându-se copii minori și tineri. Membrii academiei online a lui Tate au fost îndemnați să posteze în mod intenționat clipuri controversate, în încercarea de a crește gradul de implicare și de a manipula algoritmul.

De altfel, la doar câteva ore după arestarea lui Tate, mii de susținători ai săi au dat deja verdictul pe rețelele de socializare. Pe Twitter și Tiktok, fanii lui Andrew Tate au afirmat, fără să prezinte dovezi, că bărbatul este victima unei înscenări. De exemplu, fanii au folosit hashtag-uri precum #freetopG şi #tateinnocent.

Frații Tristan și Andrew Tate, doi foști kickboxeri, deveniți influenceri și autoproclamați milionari, au arestați preventiv vineri seară, după o anchetă deschisă în urma sesizării Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE