Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai așteptat festival al berii a început. Oktoberfest se va desfășura la Brașov până pe 10 septembrie

Timp de 10 zile Brașovul se află în sărbătoare. A început Oktoberfest, cel mai aşteptat festival al berii. Mii de localnici și turiști s-au distrat pe muzica tradițională bavareză și au degustat preparate în stil german. 

Parada Carelor cu Bere a marcat deschiderea oficială a Oktoberfest-ului. Butoaiele pline cu bere proaspătă au fost purtate pe străduțele orașului, spre încântarea trecătorilor. De această dată, cel mai așteptat festival al berii s-a desfășurat în Parcul Tractorul, într-un cort bavarez special amenajat. 

Așa cum spune tradiția, startul petrecerii a fost dat după deschiderea primului butoi de bere. 

Berea a început să curgă, iar mesele s-au umplut. Friptura la grătar, cârnăciorii și ciolanul afumat au fost doar câteva dintre preparatele tradiționale preferate de participanți. 

Cristian Macedonschi,organizator: ”Brașovul are o tradiție a fabricării berii. E o tradiție germană totodată și pe care o importăm într-o zonă care se pretează la acest lucru. Comunitatea brașoveană se bucură de Oktoberfest.”

Mâncarea și berea nu sunt însă singurele atracții ale festivalului. 

Cristian Macedonschi,organizator: ”Avem cel mai mare luna parc, avem produse locale, ecologice, mâncare, muzică bună, formații din Germania, Bavaria, dar formații cu sași de-ai noștri. Am avut junii în paradă pentru prima oară.”

Mii de participanți sunt așteptați la festivalul berii din Brașov. Acesta își va închide porțile pe 10 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE