Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania aerospaţială ARCA Space a anunțat că va deschide porţile cosmobazei din comuna Stoeneşti pentru publicul larg, de 1 iunie - Ziua Copilului, când va prezenta racheta cu care vrea să cucerească spaţiul cosmic în următorii ani.

Reprezentanții companiei ARCA Space au precizat că pregătirile pentru acest eveniment sunt în toi. Pe 1 iunie urmează ca la cosmobaza din Stoeneşti urmează să fie montate primele module ale celei mai mari rachete din lume, după cum susțin dezvoltatorii acesteia.

”EcoRocket Heavy cântăreşte la lansare 5.440 tone, fiind cea mai grea rachetă construită vreodată în lume, având capacitatea de a lansa pe orbită sateliţi de 24 de tone. Această rachetă este ecologică, gazele rezultate în urma funcţionării motoarelor, eliberate în atmosferă, fiind formate din vapori de apă.

Acest lucru contrastează puternic cu celelalte rachete lansate în lume de diverse companii şi agenţii spaţiale, rachete care eliberează în atmosferă anual zeci de mii de tone de gaze poluante şi toxice”, spun reprezentanţii ARCA, pe Facebook.

Specialiștii companiei mai spun că racheta EcoRocket Heavy este folosită de ARCA pentru programul AMi Exploration care vizează deblocarea accesului la cea mai mare avere aflată sub formă de metale prețioase de pe asteroizii aflați în apropierea Pământului, cu obiectivul de a obține un venit direct de 1 miliard de $ din această activitate până în anul 2031.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE