Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce sunt contoare de energie cu plată în avans și cum încearcă europenii să gestioneze facturile la curent

Pe măsură ce criza energetică continuă, site-ul de comparație Uswitch a dezvăluit că aproape 60.000 de rezidenți din Regatul Unit s-au transferat la contoare de gaz și electricitate preplătite.

Pe baza tendințelor actuale, încă 10.000 de contoare cu plată anticipată ar putea fi instalate în fiecare lună în gospodăriile din Marea Britanie în această iarnă, avertizează acesta.

Schimbarea bruscă, care vine pe fondul inflației record și a prețurilor la energie în creștere, este o tendință „îngrijorătoare”, a spus Uswitch într-un comunicat.

Ce este un contor de plată anticipată?

În loc să primiți o factură surpriză în fiecare lună sau trimestru, încărcați un contor de plată anticipată cu credit la un punct de încărcare (de obicei, un magazin local) sau, în prezent, printr-o aplicație. Plata se face înainte de utilizarea efectivă a energiei, spre deosebire de plățile prin debit direct care sunt efectuate odată ce energia a fost utilizată.

Care sunt avantajele utilizării unui contor de plată în avans?

Contoarele cu plată în avans arată consumatorilor exact câți bani trebuie să cheltuiască pentru energia lor. Este o modalitate de a raționaliza utilizarea și de a urmări cheltuielile, precum și de a stabili un buget pentru săptămână sau lună.

Uneori, furnizorii vor recomanda de fapt contorul clienților ca mijloc de monitorizare a producției. Dar autoritățile pot, de asemenea, forța gospodăriile să efectueze transferul dacă acestea consideră că este necesar să se asigure că oamenii țin pasul cu facturile.

Care sunt dezavantajele contoarelor cu plată anticipată?

Există un motiv pentru care acestea rămân una dintre opțiunile de plată mai puțin utilizate, aproximativ 13% dintre gospodăriile din Regatul Unit bazându-se pe această metodă.

În timp ce contoarele cu plată anticipată îi ajută pe oameni să planifice cheltuielile, adesea, energia pentru care plătiți este mai scumpă decât ar fi la un tarif fix.

Ca să nu mai vorbim, dacă nu completați contorul în mod regulat, energia din casa dvs. este literalmente întreruptă.

Pentru cei cu probleme de sănătate, persoanele în vârstă, persoanele cu copii și cei care locuiesc în locații îndepărtate, acest lucru poate fi serios problematic – mai ales că Europa se pregătește pentru o iarnă grea.

Contoarele cu plată în avans percep, de asemenea, o taxă zilnică, cunoscută sub numele de taxă permanentă. Chiar dacă nu folosiți energie toată ziua, taxa permanentă va fi dedusă din contul dvs. - deși aceasta este de obicei o chestiune de bani, se adună rapid.

Ar trebui să iau în considerare un contor de plată în avans?

Dacă vă aflați într-o poziție în care vă gândiți la modalități de a vă supraveghea facturile în această iarnă, s-ar putea să vă gândiți să treceți la un contor de plată în avans.

Săptămâna trecută, organizația End Fuel Poverty Coalition a cerut guvernului să oprească temporar gospodăriile să fie forțate să utilizeze contoare cu plată anticipată, deoarece au crescut îngrijorările cu privire la modul în care acest lucru ar putea afecta oamenii în timpul iernii.

Contoarele cu plată anticipată sunt o opțiune destul de volatilă pentru majoritatea oamenilor. Dar există și alte opțiuni pentru a vă urmări consumul și cheltuielile de energie, mai degrabă decât să riscați o întrerupere a iernii.

În zilele noastre, unul dintre cele mai inteligente mijloace de urmărire a consumului de energie este contoarul inteligent.

Mulți furnizori le vor instala de fapt gratuit; cum ar fi contoarele cu plată în avans, vă permit să vedeți exact unde se îndreaptă energia dvs., dar banii dvs. sunt luați după ce serviciul a fost furnizat și încă puteți beneficia de beneficiile tarifelor fixe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE