Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce se află în muzeul secret al CIA, închis publicului și cu acces limitat

Colecția Agenției Centrale de Informații a SUA este închisă publicului și accesul este în general limitat la angajații și oaspeții agenției, ceea ce face din acest muzeu unul dintre cele mai exclusiviste și secrete din lume.

Cu toate acestea, CIA a permis recent unui număr de jurnaliști să viziteze muzeul, potrivit Euronews.

Prin intermediul fotografiilor, al obiectelor istorice și al reconstituirilor, muzeul prezintă poveștile unora dintre cele mai faimoase operațiuni secrete ale CIA, printre care Tunelul Berlinului, Invazia din Golful Porcilor și capturarea lui Saddam Hussein.

Ce se află în interiorul muzeului?

În muzeu sunt expuse aproximativ 600 de obiecte istorice, de la gadgeturi, la arme și amintiri.

O cameră ascunsă în interiorul unui pachet de țigări, un pahar de martini care explodează, un porumbel cu propria cameră de supraveghere, un pește subacvatic numit Catfish Charlie folosit pentru a lua probe de apă fără a fi detectat, iar lista continuă.

De asemenea, sunt expuse o serie de obiecte personale care au aparținut fostului dictator irakian Saddam Hussein, inclusiv un AK-47 din aur, o pușcă Ruger M77 și jacheta de piele pe care o purta când a fost capturat de forțele americane.

Cea mai recentă adăugare la colecție este un model al casei lui Ayman al-Zawahri, folosită pentru a-l informa pe președintele Joe Biden despre locul unde se afla liderul al-Qaida înainte ca agenția să-l ucidă într-un atac cu drone în Afganistan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE