Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce s-a schimbat după 7 ani de la incendiul din Colectiv. Eugen Iancu: „Furia nu a trecut, iar dezamăgirea este cel puțin la fel de mare”

Au trecut șapte ani de la tragedia de la Colectiv. Cei care au supraviețuit nu au mai fost niciodată la fel, iar cei care au dispărut au lăsat în urmă părinți și copii, suferință și furie.

Președintele Asociației „Colectiv GTG 3010”, Eugen Iancu a vorbit în platoul Euronews România despre tragedia de la Colectiv și ce anume s-a schimbat în acești șapte ani.

Eugen Iancu: „Populația este în continuare marcată. Eu primesc zi de zi mesaje, mailuri și văd ce reacție au oamenii. Astăzi am primit enorm de multe mesaje. Furia nu a trecut, iar dezamăgirea este cel puțin la fel de mare.

Au trecut șase ani de când noi am depus o plângere penală la Parchetul General, cerând o anchetare a intervenției din acea nopte și a condițiilor din spital. Nu a fost o plângere penală îndreptată împotriva medicilor, cum încearcă politicienii să prezinte situația. A fost o opoziție totală în primele zile la plecarea răniților din spitalele românești, deși știam că nici atunci și nici acum nu aveam un pat de mare ars.

Sentința care s-a dat în luna mai anul acesta, la șase ani și jumătate de la incendiu, a fost o sentință dată pentru cauzele izbucnirii incendiului. A fost un pas important”.

Eugen Iancu a mai spus că procedurile medicale în cazul arșilor din România nu îndeplinesc standardele cerute.

 „Procedurile medicale în cazul arșilor în România sunt un fel de «Doamne ajută!». Dacă au noroc scapă, dacă nu, nu. Asta trebuie să o știe toți cetățenii români”, a conchis Eugen Iancu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE