Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șoferul care a condus haotic pe străzile Capitalei rămâne în libertate. Ce spune avocatul său

UPDATE Șoferul rămâne în libertate.

Șoferul care a sfidat autoritățile și a condus haotic pe străzile Capitalei, după ce a fugit de poliție și jandarmi, a primit control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În plus, trebuie să plătească și o amendă de 6.000 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pe un an.

„El avea o discuție aprinsă pe Bluetooth cu o altă persoană și de aici s-a creat acea senzație a celui care a filmat ca fiind sub influența unui drog sau a alcoolului, ceea ce, în realitate, s-a demonstrat că nu a fost. Nervii aceia ai lui au condus la acest incident neplăcut, regretat de către el și, cu siguranță, pe viitor, nu va mai avea o astfel de conduită nepotrivită. Nu a suferit de depresie în trecut. Pur și simplu este un tânăr care are și el problemele lui. Temerea când au venit jandarmii și când au lovit cu acel obiect geamul i-a fost insuflată și a dorit să nu fie tras pe geam și încătușat la acel moment. Și-a dat seama prea târziu că a greșit, dar, din păcate, nu mai putem da timpul înapoi și nici el nu îl poate da, pentru că asta ar fi vrut să facă, dar nu se poate. Acele mesaje de amenințare au fost cu prietenii săi, date în glumă. Din păcate, nu au fost pe privat, ci au fost date cu posibilitatea de a vedea toți cei care îl urmăreau și de aici s-a creat acea psihoză”, a declarat avocatul tânărului.

În plus, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a lovit două mașini în timp ce încerca să fugă și a fost la un pas sa-i lovească pe jandarmi, dar și pe mai mulți pietoni.

Până să fie prins de oamenii legii, bărbatul a postat pe rețelele sociale un clip în care îi sfida și îi amenința pe polițiști. Primele teste de alcoolemie și antidrog au ieșit negative, dar polițiștii așteaptă rezultatele finale de la Institutul de Medicină Legală.

Polițiștii recunosc că puteau acționa mai ferm în acest caz

Între timp, polițiștii recunosc că puteau acționa mai ferm în acest caz. Șoferul agresiv a mai fost cercetat într-un dosar penal pentru consum de droguri în anul 2020.

Președintele sindicatului polițiștilor Europol, Cosmin Andreica, a vorbit la Euronews România despre modul în care polițiștii au intervenit în cazul șoferului care a fugit. Acesta spune că legislația care există în prezent în România nu permite oamenilor legii să acționeze mai ferm în astfel de situații.

„Legislația pe care astăzi o avem la dispoziție nu ne oferă posibilitatea de a folosi armamentul din dotare sau de a fi mai fermi în astfel de situații, în condițiile în care nu avem indicii temeinice că s-a săvârșit o infracțiune. Astăzi, în România, legislația pe care o avem la dispoziție nu oferă posibilitatea de a acționa mult mai ferm pentru că am văzut multe voci în spatiul public, din partea cetățenilor care reclamau faptul că polițiștii trebuiau să fie mult mai fermi, că trebuiau să folosească armamentul din dotare și că nu trebuiau să permită acelui conducător auto să plece de la fața locului.”

Astfel de incidente în care șoferii încalcă legea și îi sfidează pe polițiști sunt tot mai dese.

În luna mai, un șofer care a refuzat să se legitimeze și a vrut să fugă a fost scos cu forța din mașină de un polițist. Omul legii i-a spart geamul șoferului cu un baston telescopic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE