Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO: Șofer care a fugit de polițiști, prins la câteva ore, după ce s-a lăudat pe Instagram că a sfidat oamenii legii

Un șofer care conducea haotic pe străzi a reușit să fugă de jandarmi și poliție, după ce a fost blocat în trafic de aceștia. Șoferul a lovit două mașini în timp ce încerca să fugă și fost la un pas să-i lovească pe jandarmi, dar și pe mai mulți pietoni. Până să fie găsit de polițiști, bărbatul a postat pe rețelele sociale un clip în care îi sfida și îi amenința pe polițiști.

La un pas să lovească jandarmii și trecătorii

Incidentul a avut loc miercuri seară, în Sectorul 4 din Capitală. Șoferul fusese oprit de poliție după ce încălcase mai multe reguli de circulație. Agentul de la poliția Rutieră i-a cerut bărbatului în repetate rânduri să iasă din mașină, însă acesta a refuzat. Mai mult, șoferul încerca să forțeze blocajul făcut de celelalte mașini din trafic.

În tot acest timp polițistul cere ajutor jandarmilor, care în câteva minute își fac apariția la locul incidentului și îl somează pe șofer să înceteze manevrele și să iasă din mașină. Eforturile oamenilor legii au fost zadarnice, bărbatul reușind să-și facă loc printre două mașini, lovind-o pe una dintre ele. În momentul în care a demarat, aproape i-a acroșat pe jandarmi și pe pietonii care traversau.

Bărbatul a fost găsit și dus la audieri

Câteva minute mai târziu, polițiștii au reușit să găsească mașina, la câteva străzi depărtare de locul incidentului. Șoferul, însă dispăruse. El și-a făcut apariția mai târziu, dar nu oricum, ci pe rețelele de socializare, unde a postat mai multe clipuri. În undele chiar îi amenința pe oamenii legii.

În aceeași zi, șoferul agresiv a fost filmat în trafic și când dădea cu pumnii în geamurile mașinii unui alt conducător auto. Bărbatul a fost găsit în cursul nopții și dus la audieri pentru continuarea cercetărilor.

Astfel de incidente în care șoferii încalcă legea și îi sfidează pe polițiști sunt tot mai dese. În luna mai, un șofer care a refuzat să se legitimeze și a vrut să fugă a fost scos cu forța din mașină de un polițist. Omul legii i-a spart geamul șoferului cu un baston telescopic. Potrivit legii, polițiștii sunt îndreptățiți să folosească astfel de mijloace pentru oprirea forțată sau deschiderea unor vehicule. 

Președintele Europol: „Legislația de astăzi nu ne permite să acționăm mai ferm”

Președintele sindicatului polițiștilor Europol, Cosmin Andreica, a vorbit la Euronews România despre modul în care polițiștii au intervenit în cazul șoferului care a fugit. Acesta spune că legislația care există în prezent în România nu permite oamenilor legii să acționeze mai ferm în astfel de situații.

„Legislația pe care astăzi o avem la dispoziție nu ne oferă posibilitatea de a folosi armamentul din dotare sau de a fi mai fermi în astfel de situații, în condițiile în care nu avem indicii temeinice că s-a săvârșit o infracțiune. Astăzi, în România, legislația pe care o avem la dispoziție nu oferă posibilitatea de a acționa mult mai ferm pentru că am văzut multe voci în spatiul public, din partea cetățenilor care reclamau faptul că polițiștii trebuiau să fie mult mai fermi, că trebuiau să folosească armamentul din dotare și că nu trebuiau să permită acelui conducător auto să plece de la fața locului.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE