Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a avut o întâlnire cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în timpul Adunării Generale a ONU. Cei doi au ținut o discuție în direct pe rețeaua lui Musk, X, fostă Twitter, în care au abordat subiecte precum inteligența artificială, sau conținutul pe această rețea de socializare.

Întâlnire Elon Musk - Benjamin Netanyahu

Liderul israelian l-a numit pe Elon Musk "liderul momentului al celei mai spectaculoase inovaţii din noua eră şi, posibil, în general" și l-a însemnat să investească în Israel. Netanyahu a vrut să-l convingă pe Elon Musk să lupte împotriva antisemitismului, în sensul de a nu mai permite astfel de exprimări pe această platformă. De cealaltă parte, miliardarul american i-a spus că nu poate opri lumea să se exprime.

"Sper că veţi găsi capacitatea de a pune capăt antisemitismului sau de a-l diminua cât mai mult posibil. Ştiu că sunteţi decis să luptaţi împotriva oricărei uri colective faţă de poporul vizat de antisemitism şi sper că veţi reuşi. Nu este o treabă uşoară, dar vă încurajez să găsiţi un echilibru", a spus Benjamin Netnyahu.

Elon Musk i-a răspuns lui Netanyahu.

"Sunt împotriva tuturor atacurilor asupra oricărui grup de persoane, oricare ar fi acesta. Sunt în favoarea a ceea ce face să avanseze civilizaţia şi care, în cele din urmă, ne va permite să devenim o civilizaţie spaţială, în care înţelegem natura universului. Nu vom putea reuşi dacă sunt multe lupte interioare, ură şi negativitate", a explicat Musk.

Subiectul inteligenței artificiale a stârnit totuși unele controverse, având în vedere că Musk este unul dintre fondatorii companiei OpenAI, dar și a Neuralink, un start-up care concepe implanturi neuronale. Netanyahu a lăudat avantaje precum automatizările în industrie sau agricultură, medicamente sau speranța de viață, însă rămâne totuși discuția privitoare la faptul că roboții chiar ar putea prelua controlul asupra oamenilor.

"Cred că, din multe puncte de vedere, ne aflăm acum într-un punct de cotitură pentru întreaga umanitate, în care trebuie să alegem între o binecuvântare şi un blestem", a conckuzionat Netanyahu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE