Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erdogan vrea să-l convingă pe Elon Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

Elon Musk, directorul general al companiei Tesla, s-a întâlnit cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan care l-a încurajat pe miliardar să construiască o uzină de mașini electrice în Turcia, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Întâlnirea dintre Elon Musk și Recep Tayyip Erdogan a avut loc duminică la Turkish House, un zgârie nori amplasat în apropiere de sediul ONU din New York, potrivit agenției Anadolu.

Liderul de la Ankara a mai spus că Turcia este deschisă să coopereze în domenii precum inteligenţa artificială şi Starlink, reţeaua de sateliţi de comunicaţii a companiei SpaceX, deţinută tot de Elon Musk.

La rândul său, miliardarul de origine sud-africană a afirmat că SpaceX vrea să colaboreze cu autorităţile turceşti pentru a obţine autorizaţiile necesare astfel încât să ofere servicii de comunicaţii prin satelit Starlink în Turcia.

Câte fabrici a construit Tesla în lume

În prezent, Tesla are şase uzine şi construieşte a şaptea fabrică în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului. În luna mai, Elon Musk a anunţat că este foarte probabil ca Tesla să aleagă până la sfârșitul anului locul în care va fi construită o nouă uzină.

În august, reprezentanții Tesla şi-au exprimat interesul pentru a construi o uzină în India unde să producă vehicule electrice ieftine.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Tesla au înregistrat o creştere de 123% iar zilele trecute firma a anunţat că a produs automobilul cu numărul cinci milioane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE