Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce este „cascada de foc” și unde poate fi văzută

În fiecare an, în luna februarie, mii de fotografi și turiști se adună în Parcul Național Yosemite din California pentru a zări o „cascadă de foc” care se scurge pe impunătoarea stâncă de granit El Capitan.

Acest faimos fenomen natural este de fapt un truc al luminii, generat de reflectarea luminii soarelui pe o cascadă. Dar dacă doriți să vedeți cascada de foc, va trebui să vă grăbiți - primul lot de rezervări s-a epuizat deja.

Ce este cascada de foc?

Cascada de foc este un spectacol de lumini spectaculos. Timp de câteva minute în fiecare seară, lumina soarelui de la sfârșitul iernii atinge apa cascadei Horsetail Falls la unghiul potrivit pentru a genera o dungă de un portocaliu strălucitor.

Fenomenul este cel mai pronunțat în jurul apusului.

În 2023, angajații parcului estimează că fenomenul va avea loc între 10 și 27 februarie. Dar condițiile trebuie să fie tocmai bune. Dacă este ceață sau înnorat, efectul este diminuat.

Cum pot vedea cascada de foc

Fenomenul este foarte popular, iar parcul a „suferit” de supraaglomerare în ultimii ani.

În 2022, a fost introdus un sistem de permise de weekend pentru a combate această problemă, potrivit Euronews.

Pentru a prinde un bilet pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, va trebui să vă grăbiți. Primul lot de rezervări pentru intrarea în parc - lansat la 13 ianuarie - s-a epuizat deja.

Cea de-a doua jumătate a rezervărilor va fi eliberată în mod continuu, începând cu ora 08:00, ora Californiei, pe 8 februarie. Biletul se poate rezerva cu două zile înainte de data la care doriți să participați.

Nu aveți nevoie de un permis pentru a intra în parc de luni până joi. Cu toate acestea, va trebui totuși să plătiți o taxă de intrare în parc, care este de 35 de dolari pe mașină.

În ciuda sistemului de permise, weekendul va fi în continuare aglomerat. Pe 19 februarie 2022, aproape 2.500 de spectatori s-au adunat în cel mai bun loc pentru a vedea fenomenul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE