Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ghidul turistic pentru destinațiile mai puțin explorate din Europa

Europa nu este o destinațiestrăină pentru turişti, de fapt turismul reprezintă aproximativ 10% din PIB-ul UE.

Țări precum Franța, Spania și Italia se află adesea în fruntea celor mai populare liste de destinații din lume. Cu toate acestea, în Europa există mult mai mult decât nume mari.

Cu priveliști incredibile, peisaje care trebuie explorate dar și prețurile mai mici, merită cu siguranță să luați în considerare schimbarea destinației.

De la orașe fermecătoare, la păduri străvechi și lanțuri muntoase neexplorate, iată câteva locații subestimate la care ar trebui să vă gândiți să le vizitați în următoarea călătorie.

România: Pentru sentimentelul de basm

Faimoasă pentru asocierea cu Dracula lui Bram Stoker, România este un tărâm al vârfurilor de munți zimțate, castele din cărți de povești cu turle înalte și orașe medievale care par neschimbate de timp. Dacă vă place să vizitați un oraș, Bucureștiul are un stil arhitectural unic, care îmbină clădirile clasice pariziene din secolul al XIX-lea cu arhitectura în stil sovietic.

Liechtenstein: Pentru explorarea liniștită a munților

Această fărâmă mică de țară se află în munții dintre Elveția și Austria. Este atât de mic încât nu are aeroport propriu, dar accesul rutier sau feroviar din țările învecinate este ușor. În ciuda acestui fapt, este cea mai puțin vizitată țară din Europa.

Odată ce ați ajuns, există o mulțime de locuri pentru schi fără aglomerația obișnuită de turiști, precum și trasee de drumeții și ciclism de explorat.

Slovenia: Pentru aventurierii care vor să petreacă timp în aer liber

Amplasată între Italia, Austria, Ungaria și Croația, Slovenia este un vis nedescoperit pentru cei care ies în aer liber.

De la schi pe vârfuri înzăpezite din Alpii Iulieni și drumeții prin păduri neatinse, până la explorarea cavernelor subterane magice ale vastei Peșteri Postojna, oportunitățile de aventură sunt nesfârșite.

În plus, cu lacuri strălucitoare, cascade maiestuoase și râuri turcoaz curgătoare de admirat, priveliștile sunt de neuitat. Încercați și Tortul Bled de la Lacul Bled.

Finlanda: Pentru o sălbăticie neatinsă

Cu mult mai puțini turiști decât Norvegia și Suedia, Finlanda oferă șansa perfectă de a te pierde în pădurile falnice și lacurile cristaline ale parcurilor naționale idilice ale țării. Adăugați un strop de faună sălbatică, cum ar fi urșii bruni și elanii care se plimbă liber; admirați soarele de la miezul nopții sau Aurora Boreale (luminile nordice).

Luxemburg: Pentru un peisaj urban unic

Micul Luxemburg fără ieșire la mare este adesea trecut cu vederea în favoarea vecinilor săi mai faimoși, Franța și Germania, dar capitala sa de basm, castelele medievale și satele pitorești îl fac să merite o vizită. În ciuda dimensiunilor sale mici, există o mulțime de natură de explorat, cu piste de biciclete bine întreținute și trasee de drumeții care traversează dealurile împădurite și văile mărginite de vii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE