Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu | Acestea sunt cele mai ieftine orașe pentru un city break european

Publicat de: Mirabela Vasile

Atena și Lisabona reprezintă cea mai bună ofertă pentru o vacanță europeană de toamnă , potrivit unui raport anual al Post Office Travel Money.

Aceasta este prima dată în ultimii 15 ani când city break-urile din vestul Europei au învins orașele din est în analiza a 20 de destinații turistice majore.

Vacanțele de weekend în Atena costă acum în medie 240 de euro - cu 15% mai puțin decât anul trecut și jumătate din prețul pentru Paris, unde prețurile au crescut cu 25%. În ciuda costurilor în creștere, capitala Franței a rămas cea mai bună alegere pentru 25% dintre călători.

Deși prețurile medii ale hotelurilor au crescut semnificativ în Lisabona - de la 43 EUR pe noapte în septembrie 2021 la 67 EUR în prezent - orașul însorit al Portugaliei a ocupat locul al doilea ca valoare.

Mai puțin surprinzător, urmează Cracovia, Riga, Budapesta și Praga , urmate de Madrid, Berlin, Dubrovnik și Roma. Este pentru prima dată când Madrid, Berlin și Roma apar în top 10.

Ce orașe europene sunt cele mai scumpe de vizitat?

Potrivit sondajului, Amsterdam și Veneția sunt cele mai scumpe orașe de vizitat. Creșterea costurilor de cazare din cauza deficitului de paturi a contribuit la creșterea prețurilor în aceste orașe.

În timp ce costurile de cazare au crescut cu 20% în 15 din cele 20 de orașe chestionate, acestea au înregistrat o creștere deosebit de puternică în Amsterdam (104%), Barcelona (67%) și Paris (62%).

Cu toate acestea, costul mesei la restaurant a scăzut în jumătate din orașele chestionate. Mesele pentru doi în Atena sunt, în medie, cele mai ieftine, la 45 EUR, față de 162 EUR în Stockholm - cea mai scumpă.

Experiențele culturale din Dubrovnik sunt cele mai scumpe, cu vizite la un muzeu, galerie și sit de patrimoniu costând 66 EUR.

Studiul ia în considerare costul total al unei călătorii, inclusiv băuturi, o masă cu trei feluri pentru doi, cu o sticlă de vin de casă, două nopți de cazare la trei stele în weekend, vizitarea obiectivelor turistice și transportul în oraș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE